Söke Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Dr. Erdost Aydoğdu, disiplinli bir tedavi süreci isteyen verem hastalarına doğrudan ve gözetimli tedavi uyguladıklarını bildirdi.
Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Söke Verem Savaş Dispanseri'nin 1 doktor, 3 hemşire, 1 laborant ve 1 röntgen uzmanı ile ilçenin yanı sıra Kuşadası ve Didim ilçelerinde kışın 250, yaz aylarında ise 500 bin civarında nüfusa hizmet verdiğini belirtti.
Aydoğdu, her yıl Ocak ayında gerçekleşen ''Verem Haftası'' etkinliklerinde, hastalığa dikkat çekildiğini kaydetti.
Dünyada her yıl 8 milyon 900 bin insanın vereme yakalandığını, 1 milyon 600 bin civarında insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydoğdu, veremin halen dünyanın en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını ifade etti.
2010 yılında 80 verem hastasına tedavi uyguladıklarını dile getiren Aydoğdu, şu bilgiyi verdi:
''Verem tedavisi hastalara ücretsiz uygulanıyor. Hasta yakınlarının da kontrollerini ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Disiplinli bir tedavi süreci isteyen verem hastalarına doğrudan ve gözetimli tedavi uyguluyoruz. Söke Şehir Merkezi'nde bulunup merkeze gelemeyen hastalarımızın adreslerine giderek tedavi çalışmaları yapılırken, şehir sınırları dışındaki hastalarımıza sağlık ocaklarındaki sağlık çalışanlarımız aracılığı ile ulaşıyoruz. Şikayet ve belirtileri gören vatandaşlarımızın, kesinlikle sağlık kurumları ve Verem Savaş Dispanserlerine başvurmalarını istiyoruz. Verem diğer adıyla tüberküloz ciddi bir hastalık olmasına rağmen günümüzde ilaçların düzenli kullanılması ile tedavi edilebilen bir hastalıktır.''