Öğrenci annelerinin okul bahçesindeki ilginç dayanışma ve kermesi renkli görüntülere sahne oldu. Gözleme satışından elde edilen gelirin tamamı okul idaresine bağışlandı.
Okul Aile Birliği üyelerinin evlerinden getirdikleri unlarla önce okul bahçesinde hamur yoğurdular. Evlerinden çökelek, pırasa, ıspanak, yağ, odun ve ayran da getiren bayan veliler gün boyunca gözleme yapıp sattılar. Yapılan gözlemeler davetlilere ikram edilirken güne katılanlara da satıldı. Satışlarla ve toplanan bağışlarla okulun kırtasiye ve bazı giderlerine destek vermek isteyen öğrenci velileri bu şekilde okul ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söylediler.
İstiklal İlköğretim Okulu'nun gözleme kermesine İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğretmenler de katılarak destek verdi. Okul Müdürü Dursun Ünlü, okul aile birliğinin her zaman bu tür etkinliklerle okula destek verdiğini belirterek “Velilerimiz yıl boyunca düzenledikleri değişik kermesler ve faaliyetlerle okulumuzun birçok ihtiyacını gideriyorlar. Velilerimiz kendi imkanları ile evlerinden getirdikleri malzemelerle gözleme pişirip satarak okula destek verdiler. Emeği geçen ve okulumuza destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. (iha)