Şükran Güngör Tiyatro Salonu'ndaki seminere konuşmacı olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Bahçeşehir Kolejleri Genel Koordinatör Yardımcısı Gülfem Aslan, anne ve babaların en büyük görevinin çocuklarını hayata hazırlamak olduğunu belirterek, bunu zaman zaman iyi, zaman zaman kötü şekilde yerine getirildiğini ifade etti.
Anne ve babalara çocuklarını yetiştirirken rahat olmalarını, sonuçta kendilerinin de insan olduğunu, hata yapabileceğini aktaran Aslan, çocukların hayattaki ve okuldaki başarılarının artırılabilmesi için, anne ve babaların öncelikle çocuklarının öğrenmek için nasıl motive olduklarınını öğrenmeleri gerektiğini belirtti.
Aslan, yapılan araştırmalara göre, insanların öğrendiklerinin yüzde 10'unu okuyarak, yüzde 20'sini işiterek, yüzde 30'unu görerek, yüzde 50'sini hem işiterek, hem görerek, yüzde 70'inin tartışarak, yüzde 80'ini yaşayarak ve yüzde 95'ini ise anlatarak öğrendiğinin tespit edildiğini vurgulayarak, ''Anne ve babalar, okuldan dönen çocuğunun o gün derste neler işlendiğini, ona anlattırarak, onun öğrenmesine yardımcı olabilir. Bunu yaparken de yavaş yavaş anlatması sağlanmalıdır. Otoriter anne-baba olarak 'Hadi anlat' denilerek anlatması sağlanamaz'' diye konuştu.
Aslan, insanların bir günde edindiği bilgilerin yüzde 80'ini ilk 24 saat içerisinde unuttuğunu, bunların ilk 24 saat içinde tekrarlanması durumunda ise yüzde 70'inin hatırlandığını sözlerine ekledi.