Yabancı diplomatların çocuklarının da eğitim gördüğü okulda, vaka sayısı artıyor. Dünkü ilk vakanın ardından 7'si öğrenci 2'si veli 10 kişide daha virüse rastlandı. 500 öğrenci evlerinde kontrolden geçirilecek

Ankara'da velileri paniğe sürükleyen domuz gribi alarmı, dün sabahtan itibaren yeni bir boyut kazanmaya başladı. Domuz gribi buluşan kişi sayısı 10'a çıktı. Bunlardan 8'ü öğrenci, 2'si ise veli olarak açıklandı. Bilkent BUPS İlköğretim Okulu'nda önceki gün bir öğrencide domuz gribi tespit edilmesinin ardından dün de 9 kişi de daha virüse rastlandı. Ankara Valisi Kemal Önal, domuz gribi vaka sayısının 5-6 civarında olduğunu belirterek, 'Henüz sonuçları alınmamış üç de şüpheli var' dedi. Ardından vaka sayısının 10'a ulaştığı açıklaması geldi.

30 ÖĞRENCİ GÖZETİM ALTINDA

İlk vakanın görüldüğü öğrencinin Kapadokya gezisine beraber gittiği öğrenciler ile sınıf arkadaşı olan 30 öğrenci gözetim altında tutuluyor; her birinin kan örnekleri alındı. Labarotuvardan çıkacak sonuçlar bekleniyor. Ancak klinik belirtilerinde domuz gribi virüsü kapmış olabileceklerinden şüphe ediliyor.

Vali Önal, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve okul yönetiminden oluşan ekibin, okulda öğrenim gören 500 öğrencinin evlerine giderek, sağlık kontrollerinde bulunacağını söyledi. Bu arada, bazı ilköğretim okullarının yönetimleri, velilerin cep telefonlarına gönderdikleri mesajla domuz gribine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu domuz gribine ilişkin bir ay önce 'kriz masası' oluşturulduğunu ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde çalışıldığını bildirdi./yeni şafak