Söke"de faaliyet gösteren İçe Bakış Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri tarafından düzenlenen “Aile İçi Okul ve Çevre İletişimi” konulu seminer büyük ilgi gördü.
Psikolojik Danışman Yasemin Ateş düzenlenen özel kurslar ve eğitimlerin yanı sıra çeşitli konularda gerçekleştirdiği ücretsiz kursları ve eğitim seminerleri ile örnek bir hizmet veriyor.
Söke İçe Bakış Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri tarafından gerçekleştirilen son eğitim seminer 2-7 yaş çocukların velilerine yönelik oldu. Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen eğitim seminerinde Psikolojik Danışman Yasemin Ateş; “Aile İçi Okul ve Çevre İletişimi” konusunda velilere bilgiler verdi.
Çocuk, Aile, okul ve çevre arasında yaşanan sorun ve sıkıntılardan bahseden Psikolojik Danışman Yasemin Ateş; ailelerin çocuklara karşı takınmaları gereken tutum ve davranışlar konularına değindi. Yasemin Ateş; “Çocukları ile ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan, okulla iş birliğini geliştiren ailelerin çocuklarının başarısı ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksek olduğu bir gerçek. Çocukların sosyal ve duygusal açıdan gelişmesi, hayatlarında özgüvenli ve başarılı bireyler olmaları açısından okul-aile iş birliği son derecede önemli. Veliler çocuklarının geleceği için çocukların yetişmesinde önemli faktörler olan aile içi iletişimi geliştirerek, çocukların okul ve çevre etkileşimlerini dengede tutmaları gerekmektedir. Aileler çok dikkatli ve özverili olmalıdırlar” dedi.