TESK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre Palandöken, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrenci, öğretmen, yönetici, veliler ve sektörde hizmet vereceklere başarılar diledi.
 
Bu eğitim-öğretim yılında 15 milyonun üzerinde öğrencinin okula gideceğini ifade eden, Palandöken şunları kaydetti:
 
''Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımızın sağlıklarının korunabilmesi, sağlıklı beslenme bilinçlerinin güçlendirilmesi, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklar ile obeziteyi önlemek için gerekli tedbirler alınmalıdır. Bizim esnafımız kendi yemediğini müşterisine satmaz. Bunun için tüm okul idarelerinin okul kantinlerine, okul çevresinde açıkta seyyar satıcılar vasıtasıyla öğrenci sağlığını olumsuz yönde etkileyen ürünleri satanlara dikkat etmelidir. Sonra kantincilerimiz suçlanmamalıdır.''
 
Okullar açılmadan önce mevcut kantinlerin hijyenik hale getirilmesinde ve açılacak olanların da hijyenik ortamlarda faaliyet göstermelerinin sağlanmasında okul idarelerine büyük görevler düştüğünü belirten Palandöken; ne olduğu belli olmayan ürünlerin satılmaması için gerekli önlemlerin alınmasının son derece önemli olduğunu, ayrıca, okul çevresinde yuvalanmakta olan ve çocukları kötü alışkanlıklara yönelten kötü niyetli kişilerden korunması için emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri almalarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
 
Okul servis araçlarının öğrenci velileri ve okul idareleri tarafından sürekli denetlenmesi gerektiğini de belirten Palandöken, ''Öğrenci velileri ve okul idarecileri okul servis araçlarının temiz, bakımlı, güvenli ve her 6 ayda bir düzenli bakımının yapılıp yapılmadığına dikkat etmelidirler. Servislerde rehber personel bulunmayan okul servis araçları mutlaka Servis Araçları Odasına bildirilmelidir'' uyarısında bulundu.