ABD"li eski bakan Colin Powell"dan ilginç çıkış... Powell, Demokrat aday Barack Obama Müslüman olsa bile kendisine destek vereceğini söyledi.

ABD"nin eski Genelkurmay Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, Demokrat başkan adayı Barack Obama"ya desteğini açıkladığını konuşmasında ABD"nin Müslüman başkan fikrine de alışması gerektiğini söyledi.

Obama"nın Müslüman olduğu suçlamasına karşılık veren Powell, "Obama Müslüman değil, bir Hristiyan. Ama diyelim ki Müslüman. Bu ülkede Müslüman olmak yanlış bir şey mi? Yedi yaşında Müslüman bir Amerikalı çocuğun, bir gün ABD başkanı olabileceğine inanmasında yanlış bir şey var mı?" diye konuştu.

KABİNEDE YER ALABİLİR

Powell, 2003 yılında ABD"nin çok inançlı bir kültür olmadığını, Yahudi ve Hristiyan bir ülke olduğunu söylemişti. Powell Cumhuriyetçi aday John McCain"in başkan yardımcılığı için düşündüğü isimler arasında yer alıyordu. Irak işgali sırasında Bush hükümetinde önemli rol üstlenen Powell"ın olası bir Obama hükümetinde yer alabileceği iddia edildi.

Kaddafi de "Obama Müslüman" dedi

ABD"nin Libya"ya 1986"da düzenlediği saldırının yıldönümünde konuşan Libya lideri Kaddafi, "Obama Endonezya"da İslami eğitim veren okullarda okumuş bir Müslüman. Kardeşim Obama için dua ediyorum. Umarım ABD"nin iyi yola dönmesini sağlar" dedi.

Star gazetesi