CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ergenekon" davasının bazı tutuklularının milletvekili adayı gösterileceği tartışmaları konusunda "Öyle bir şey yok" dedi.

CHP'de BALBAY ÖZKAN TARTIŞMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum"un, Parti Meclisi"nde (PM) Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan"ın milletvekili adaylığını önereceğini açıklaması dün MYK gündemine geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu"nun, “Bu AKP projesi tuzağa düşmeyelim” diyerek çekincesini ilettiği öğrenildi.

Batum da, “Kesinlikle katılıyorum Ergenekon dava süreci bir AKP oyunudur. Ben miletvekili yapalım kurtaralım demiyorum. Zaten Anayasanın 14. ve 83. maddelerine göre başlamış olan soruşturma ve kovuşturmalar milletvekili seçilse bile sürer. Ama bu bir oyun ve mutlaka karşı durmamız lazım. Oyunun oynanmasına karşı gelemedik o zaman bu oyunun kırılması lazım” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise bu yöndeki soruya, “CHP"nin bugün gündeminde adaylık konusu mu var?” sorusuyla yanıt verdi.

"Balbay ve Özkan değerli kişiler" CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"nun da bu konuda herhangi bir yorum yapmazken, “Gündemimize dönelim” diyerek konuyu kapattığı öğrenildi.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de Balbay ve Özkan için “Çok değerli kişilerdir ve önemli mücadelelerin arkasında olmuş kişilerdir. Milletvekili adaylarının belirlenmesinde Parti Meclisimiz son karar mercidir. Bu konu MYK gündemine gelmemiştir. Daha TBMM"de erken seçim kararı bile alınmamıştır” değerlendirmesini yaptı.