TUMİKOM (Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği) 23. dönem 3. yasama yılı Aydın Milletvekilleri performans raporunu açıkladı.
Aydın Mado tesislerinde düzenlenen basın toplantısında TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna TBMM Tümikom tarafından hazırlanan 6. ulusal raporun Aydın’a özel bölümü olduğunun altını çizerek “Amacımız kimseyi seçim bölgesinde küçük düşürmek değildir. Aydın Milletvekillerinin mecliste yapmış olduğu çalışmaları görünür kılmayı seçmenleri seçtikleri vekillerin performansları hakkında bilgilendirerek oy tercihlerini daha bilinçli yapmalarına katkı sağlamaktır.”dedi
Raporun hazırlanmasında TBMM 23.dönem 3. yasama yılını kapsayan resmi kaynaklardan yararlanıldığını belirten Durna “. Meclisteki genel etkinlik sayısı 29 bin 57 dir. 8 Milletvekili olan Aydın’ın meclise kattığı etkinlik sayısı ise 439 ile % 1.51 dir. Meclisteki milletvekillerinin genel performans ortalaması yüzde 53.70 iken Aydın Milletvekillerinin genel performans ortalaması yüzde 54.87 dir. Bu rakamlarda Aydın Milletvekillerinin bu dönemde Meclis Genel Performans ortalamasının biraz üzerinde bulunduğunu göstermektedir” diye konuştu.
EN ETKİN MİLLETVEKİLİ RECEP TANER
Milletvekillerinin bireysel performanslarını da değerlendiren Durna “Aydın Milletvekillerinin bireysel performans değerlendirmelerinde en etkin milletvekili ise Recep Taner olmuştur. Recep Taner yasama ve denetim etkinliklerinden 235’ine katılırken MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak 103 etkinliğe katılarak en etkin ikinci milletvekili olmuştur. MHP Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu 59 etkinliğe katılarak meclis ortalamasının üzerinde yer almıştır. CHP Milletvekili Fatih Atay 15, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Ertürk 10, Mehmet Erdem 8, ve Atilla Koç 1 etkinliğe katılmışlardır” ifadelerini kullandı.
Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç’un hiçbir yasama ve denetim etkinliğinde bulunmadığını belirten Durna, “ CHP Aydın milletvekili Fatih Atay hiçbir yasama etkinliğinin içinde bulunmamıştır. En çok genel kurul devamsızlığı olan Ertuğrul Kumcuoğlu 7, Fatih Atay 6, en çok komisyon devamsızlığı (2) olan ise Atilla Koç ‘tur. Sadece Özlem Çerçioğlu’nun Genel Kurul devamsızlığı yoktur. Ancak Çerçioğlu Milletvekilliğinden istifa ettiği için milletvekilliği dönemindeki performansı değerlendirilmiştir” dedi.