Türkiye Muhtarlar Derneğince muhtarların sorunlarının ele alındığı toplantıya katılmak için Ankara'ya giden Aydın'lı muhtarlar döndü.
Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Ertuğrul Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarlarla ilgili kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir an önce görüşülmesi, muhtarların mağduriyetinin giderilmesi için Aydın'ı temsil ettiklerini belirtti.
Özdemir, şunları kaydetti:
''Orada kendi haklarımızı kendimiz savunmaya çalıştık. Muhtarların mağduriyetlerinin giderilmesi için bütün muhtarlar olarak dayanışma içerisinde olmak istedik. Bölgemiz Aydın, Denizli ve Muğla'dan az sayıda muhtar katıldı. Aydın Belediyesi'nin bize tahsis ettiği araçla Aydın Muhtarlar Derneği olarak katıldık. Toplantıda 3 bin kişilik bir katılım vardı. Siyasi partilerden milletvekilleri vardı. Mesajları orada onlarda not aldı. Maalesef orada hükümet yetkililerinden hiç kimse yoktu. Ayrıca gözlerimiz Aydın milletvekillerini aradı, fakat Aydın'dan hiç bir milletvekillerimizin orada olmaması biz Aydın'lı muhtarları üzdü. Dar günümüzde Aydın milletvekillerini yanımızda göremedik.''