Milletvekillerinin kullandığı elektronik postalara sanal saldırı yapıldı. Brezilya kaynaklı saldırıda milletvekillerinin e-posta şifreleri kırılmak istendi.

Milletvekillerinin kullandığı elektronik postalara sanal saldırı yapıldı. Saldırının Brezilya kaynaklı olduğu ve milletvekillerinin e-posta şifrelerini kırmayı hedeflediği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin ve meclis personelinin kullandığı tbmm.gov.tr uzantılı e-posta adreslerine “Depolama Sınırı Aşıldı” başlıklı bir elektronik posta geldi. Gönderici bölümünde [[email protected]] adı yer aldı.
Sahte e-postada ""Posta kutunuz depolama sınırını aşmıştır"" denildi ve verilen bir adresin ziyaret edilmesi istendi. TBMM Bilgi İşlem Müdürlüğü harekete geçerek ""ajato.com.br” alanından gelen tüm postalar engellendi. TBMM sitesinde de uyarılar yapıldı.
Saldırıda kullanılan e-postadaki “br” uzantısını Brezilya kullanıyor. Yetkililer, bu tür saldırıların yaşanması halinde e-postanın orjinaliyle birlikte Bilişim Suçları Savcılığı"na şikayette bulunulması gerektiğini belirttiler ve ""Ancak bu elektronik postanın içeriğinden, dış kaynaklı ve sanal adresli olduğu anlaşıldığı için savcılığa müracaat halinde de sonuç alınamıyor” dediler. (Gazeteport)