MHP ve CHP, çatı aday olarak belirledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığı başvuru takviminin ilk gününde yani 29 Haziran’da ortak imzayla aday gösterecek.

CHP ve MHP’nin aday gösterdiği, BBP ve DP’nin de destekleyeceklerini açıkladığı İhsanoğlu’nunCumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin propaganda stratejisi için özel ekip oluşturulurken, genel ilkelerde belirginleşti. Kampanya ekibi için CHP ve MHP, iki parti genel başkan yardımcısı görevlendirdi.

Atatürk gibi

Cumhurbaşkanlığı aday başvurusunun ilk günü olan 29 Haziran’da CHP ve MHP’nin ortak imzasıyla aday gösterilecek olan İhsanoğlu’nun ilk durağı Anıtkabir olacak.

İhsanoğlu daha sonra Atatürk’ün Kuvva-i Milliye döneminde ilk Meclis’in açılışında yaptığı gibi Hacı Bayram Veli Camii ve türbesini ziyaret edecek.

İhsanoğlu için Ankara ve İstanbul’da özel kalem ve sekreteryalarında bulunduğu iki ofis kurulacak. Profesyonel bir ekiple propaganda çalışmasını yürütecek. İstanbul’da yapılan toplantıda, İhsanoğlu “Propaganda sürecimiz siyaset gölgesinde olmamalı” görüşünü dile getirildi. Buna göre İhsanoğlu’nun herhangi bir organizasyonunda ne CHP ne de MHP amblem ve sembolleri kullanılacak. Programlarda sadece Türk bayrağı taşınacak.

Önce cadde turu sonra iftar

Mısırlı değil, Yozgatlı olduğunu sık sık vurgulayan İhsanoğlu, halkla yüzyüze ilk teması memleketinde gerçekleştirecek. Yozgat’ın en merkezi caddesi olan Lise caddesinde yürüyerek, hemşehrileriyle yüzyüze iletişim kuracak olan İhsanoğlu, esnafı dolaşacak ve Ramazan’ın ilk günleri olduğu için iftar törenlerine katılacak.

İhsanoğlu’nun seçim kampanyasının nasıl finanse edileceği de masaya yatırıldı.

Sadece bir ekip İnsanoğlu kampanyasının mali altyapısını koordine edecek. Bağış kampanyaları düzenlenecek ve İhsanoğlu’na partilerin kanun gereği yapamadığı yardımı, milletvekilleri kişisel olarak yapacak. Her vekil kanuni sınır olan 9 bin 82 TL’yi geçmeyecek ancak yine gönüllülük esasına dayalı olarak bağışta bulunacak.(Milliyet)