AYDINPOST ÖZEL - Aydın Baro Sosyal Tesisleri"nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak ve Recep Taner, MHP İl Başkanı Hasan Muti, MHP merkez ilçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Canbazoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan il ve merkez ilçe yöneticileri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Muti, MHP olarak halka ve hakka hizmet anlayışı ile çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, “Bu kapsamda il ve tüm ilçe teşkilatlarımızla ilçe, belde ve köylerimizi dolaşarak halkımızın sorunlarını yerinde dinliyoruz. Düzenlediğimiz toplantılar ile birinci ağızdan dinlediğimiz sorunlar ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

MUHTAR MAAŞLARININ DÜZENLENMESİNDE EŞİTLİK İSTİYORUZ

Toplantıya katılan mahalle ve köy muhtarları adına konuşan Aydın Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yedieylül mahalle muhtarı Mevlüt Zeren de, “Mahalle ve köy muhtarlarının görev alanı sınırları içerisindeki sorunlarıyla birlikte bir takım kişisel sorunları da bulunuyor. Şuan muhtarların maaş ve özlük haklarıyla ilgili olarak TBMM"de bir kanun tasarısı hazırlığı var. Bu taslağa göre muhtarlar 1., 2. ve 3. Sınıf Köy Muhtarları olarak 3 ayrı kategoride değerlendiriliyor ve mahalle muhtarları da 3. Sınıf Köy Muhtarları kategorisinde yer buluyor. Sınıflara göre muhtarlara 800, 600 ve 400 TL maaş verilmesi öngörülüyor. Bu düzenlemenin muhtarlar arasında haksızlığa yol açtığına inanıyoruz ve bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.

SORUNLARI MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

Aydın"daki bazı muhtarların sorunların kendisine ilettiğini hatırlatan MHP Aydın milletvekili Kumcuoğlu ise, “Maaş ve özlük hakları konusu gündeme geldi. Bu sorunun çözümü için muhtarlarımızla diyalog halinde olmalıyız. Bu soruna sadece Aydın olarak değil, Türkiye geneli açısından da bakmalıyız. Bu konudaki çalışmalar MHP Genel Merkezi tarafından yürütülüyor ve bu çalışmalarımızı bir taslak halinde TBMM"ye taşıyacağız” dedi.

ULUSAL BASINDA YER BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Sorunların gündeme gelmesinde ulusal basında yer bulmakta güçlük çektiklerini anlatan Kumcuoğlu, “yerel basın sayesinde çalışma ve düşüncelerimizi halkımızla buluşturma fırsatı buluyoruz, bu nedenle yerel basınımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MHP İKTİDARA HAZIRDIR

Hükümetin sorunlara yanlış yerden baktığını savunan Kumcuoğlu, “Ekonomik sorunlar, sosyal olarak çözülmeye çalışılarak kaynak kayıplarına sebebiyet veriliyor” dedi. Yeni bir siyasi algılamaya ihtiyaç olduğunu savunarak, “MHP iktidara hazırdır” diye konuştu.

ÜRETİME ÖNEM VERİLMİYOR

Türkiye"nin önemli bir süreçten geçtiğini iddia eden Ali Uzunırmak da, şunları söyledi: “Gelecek yıllardan bugüne baktığımızda Türkiye"de ekonomik ve sosyal olarak çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Pamukçuya 2 yıldan buyana sadece 42 Kr"luk destek reva görülüyor. Türkiye"de 800 bin ton pamuk açığı olduğunu bilenler, bu açığı gidermenin yolunun üretimden geçtiğini bilseler; üreticiye daha çok destek verirler. Tüm tarım ürünlerinde ithalat cazip hale getirildi. Bunlarda bütçe açıklarına neden oluyor. Açıkta vergi ve varlık satışlarıyla kapatılmaya çalışılıyor. Türkiye 2002 yılının öncesindeki sorunlu döneme dönmeye başladı. Bugün ülkemizde kamu finansmanı krizine doğru gidiliyor”

BAŞBAKAN HARUN GİBİYDİ KARUN OLDU

Çocuklarını arkadaşının bursuyla okutan başbakanın artık kapitalist olduğunu iddia eden Uzunırmak, “Başbakan Harun gibi geldi Karun gibi oldu” dedi. AKP hükümetini başkalarının yönlendirmeleri ile hareket eden rüzgarın önündeki yaprağa benzetti.

BAŞBAKAN FAŞİZMİ KENDİNDE ARASIN

Uzunırmak, Faşizmin, Tekeller, tröstler ile uluslar arası güçlerin en kanlı oligarşi diktası olduğunu anlattığı konuşmasında “Başbakan faşizmi MHP"de değil, kendilerinde arasın” dedi.

SUNNİ GÜNDEM OLUŞTURULUYOR

Ülke gündeminin sürekli suni gündemlerle meşgul edildiğini ileri süren Recep Taner ise, MHP olarak halkın asıl sorunlarının çözümü için gayret gösterdiklerini savunarak, şöyle konuştu: “MHP olarak muhtarların özlük hakları ve maaşları konusunda TBMM"ye getirilen kanun teklifinde ve MERNİS sorunu konusunda muhtarlarımızın yanında olacağız. Ayrıca vereceğimiz önergeler ile sorunun doğru şekilde çözülmesine katkı sağlayacağız. Sorunlarınızı bize iletmeniz halinde bu konularında takipçisi olacağız. Türkiye"de suni gündemler ülkenin asıl sorunları örtbas edilmeye çalışıyor. Milletin asıl sorunu ekonomi iken bu konular örtülmeye gayret ediliyor. Bugün yaşanan olaylar MHP tarafından dikkatle izlenmektedir. MHP ve halkımız günü geldiğinde bu duruma neden olanlardan bunun hesabını soracaktır” diye konuştu.

BAŞBAKAN"IN İLAHLAŞTIRILMASI AKP GELENEGİDİR

İsmail Hakkı Eser"ın “Başbakan ikinci peygamber gibi” sözü nedeniyle mecliste yaşanan olayları değerlendiren Taner, Başbakana yapılan peygamber benzetmesinin ilk olmadığını savunarak, 2008 yılında da Denizli"de basımı gerçekleştirilen Fatma Durmuş"un kaleme aldığı, Diyanet İşleri Başkanlığı"nın destek ve oluruyla yayınlanan “İlahilerle Hak"a Çağrı” kitabından dörtlük okudu.
“Tayyip Allah yolunun bekçisidir,
Tayyip"i üzmek Allah"ı üzmektir.
Sevenlerini üzmek de aynıdır,
Suçu şiir değil, dini yaşamaktır.”
Burada da Recep Tayyip Erdoğan"ın ilahlaştırıldığını ve bunun AKP geleneğinde hep var olduğunu savundu.

OLAYI BÜYÜTMEYİN RİCASI

Araya ortak dostlarımızdan aracılar koyarak “konunun büyütülmemesi” pazartesi günü yapacakları basın açıklamasını yapmamaları yönünde ricada bulunduklarını anlatan milletvekili Taner, Bir taraftan ricacı olacak, diğer yandan “MHP milletvekilleri ile kadrolarına hakkımı helal etmiyorum” demenin doğru olmadığını söyledi.

FOS ÇIKAN DOMUZ GRİBİ

Taner, Başbakanın sinirlilik halinin ardında MHP milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş"un ortaya çıkardığı fos çıkan domuz gribi vaka"sı ile milletimizin MHP"ye olan teveccühü olduğunu söyledi.