AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin, okulların açılmasından sonra gerçekleşen taşımacılık sisteminde açılan ihalenin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ile tartıştı. Tartışmanın temelinde, ihaleye milletvekilinin akrabasının katılıp kazanamamasının neden olduğunu öne süren Milli Eğitim Müdürü Genç Valiliğe şikayet dilekçesi verirken savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Milletvekili İlhan Evcin, Yalova Milli Eğitim Müdürü Genç'in makam odasındaki tartışmanın 11 Eylül Perşembe günü olduğunu söyledi. Ecvin, okulların açılmasından sonra Milli Eğitim'deki sorumlarla ilgili konuşmak üzere Müdür Şevki Genç'e sorunları aktarıp önlem almasını istediğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü'ne. "Milli Eğitim'de para var ama icraat yok" dediğini belirten Milletvekili Evcin, şunları söyledi:

"Eğitim sektöründeki şikayetler kendisine ilettim. Taşımalı eğitimin yapıldığı bölgelerde ihalelerin usulsüz yapıldığını söyledim. İhaleye katılanlardan boş kağıtlar talep edilmiş. İhale kapalı zarf usulü ile olması gerekirken, zarflar açılarak, bu boş kağıtlar diğer ihaleye girenlerin tekliflerine bakılarak doldurulmuş. İhale son başvuru tarihinden sonra müracaat eden kişilere verilmiş. Armutlu bölgesinde ihale başvuru tarihi ve zamanı bitmesine rağmen başvuran bazı kişilere ihaleler adrese teslim bir şekilde verilmiş. Ona, `İhalelerin neden usulsüz bir şekilde yapıldığını ?' sordum. İhaleye eniştem de girmiş. Ben kendisine her hangi bir telkinde bulunmadığım halde hakkında çıkardığı iftiranın hesabını sordum."

AKP Milletvekili İlhan Evcin, Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı görüşmenin tartışmaya dönüştüğünü, kavga olmadığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: TARTIŞTIK

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç tartışmadan sonra kendisine hakaret etmekle suçladığını Milletvekili hakkında valiliğe bilgi verdiği, savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öne sürüldü. Milli Eğitim Müdürü Genç, Evcin ile tartıştıklarını ancak, aralarında kavga olmadığını belirtti.

VALİ: İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR

Yalova Valisi Yusuf Erbay ise AKP Milletvekili Evcin ve İl Milli Eğitim Müdürü Genç arasındaki tartışmanın kaynağı olarak gösterilen taşımalı eğitim ihaleleri konusunda birtakım itirazlar olduğunu söyledi. İddiaların soruşturma değil, rutin kontrol şeklinde yapıldığın belirten Vali Erbay, "Taşımalı eğitim ihaleleri konusunda bazı itirazlar oldu. Tabii ki yapılan bir ihaleye itirazlar olabilir. Bu çok doğal bir süreçtir. Biz de itirazları incelemek, itiraz edilen noktaları değerlendirmek amacıyla rutin bir denetim yapıyoruz. Yapılan itirazları incelemek üzere 3 kişilik bir komisyon oluşturuldu. Denetimler sonrasında ihalelerde yanlış bir durum ortaya çıkarsa o zaman soruşturma başlatılır" diye konuştu.