Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir içtüzük olmadığını savunan Kuzu, "Bu içtüzük adam öldürür, hasta eder" dedi.

Kuzu, son günlerde Genel Kurul"da sık sık yoklama yapılmasını ve bu neden yeterli sayı bulunmadığı için Genel Kurul"un niye çalışamadığını ANKA"ya değerlendirdi.

Mevcut TBMM İçtüzüğünün Genel Kurul çalışmalarını engellediğini belirten Kuzu, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çalışan Genel Kurul"un olmadığını belirtti.

İçtüzüğü muhalefet partilerinin amaç dışında kullandığı eleştirisini getiren Kuzu, "Her yarım saatte bir yoklama istenir mi? Avrupa"da yoklama bir kere yapılır, optik okuyucuların kaydına girer. Ama bizde öyle mi? Muhalefet muhalefet olsun diye keyfine göre yoklama istiyor. Milletvekili 15- saat boyunca Genel Kurul"da oturmak zorunda değil. Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu olarak milletvekilleri 15 saat çalışacak diye bir şey yok" dedi.

Bu konuda Meclis Başkanvekillerinin de içtüzük kurallarını doğru işletmediği eleştirisini getiren Kuzu, "örneğin Fransa"da Genel Kurul"a katılmayan milletvekillerine, "Zaten gelmeyenin diyecek bir şeyi yoktur" yazısı asımlı. Yani İspanya"da da yok böyle bir şey" diye konuştu.

"Bu benim 8 yıllık içtüzük isyanımdır" diyen Kuzu, yoklama yapılırken, Halka ilişkiler binasındaki odalarından Genel Kurul"a koşarak gelen milletvekillerinin durumunu da "Sadece bu yoklama milletvekillerinin spor yapmasına etkili oluyor, başka bir şeye değil" yorumunu yaptı.

Başbakan Erdoğan, Genel Kurul çalışmalarına katılmayan ve kendi grubunun milletvekillerine sitem ederken, olaya farklı yaklaşan Kuzu ise muhalefet partilerini ve içtüzüğün uygulanmasındaki aksaklıkları eleştirdi.

Kuzu, "Bu içtüzük kanser eder, şeker eder ve de adamı öldürür" dedi.(