Bir zamanlar adı geçtiğinde suç örgütlerini titreten ve 'Beton Hasan' lakabı yakıştırılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, vekil olmadan önce sevgi dersleri almaya başladı .

33 yıllık polislik mesleği sırasında birçok ilin emniyet müdürlüğünün yanı sıra, iki kez de İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevi yapan ve sertliğiyle tanınan Hasan Özdemir, 2007'de MHP'den Gaziantep milletvekili seçilmeden önce, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sevgi dersleri almaya başladı.

'KALBİMİ ELİME ALDIM'

Özdemir, "Çözümün sevgiden geçtiğini öğrendim. Ben görevim gereği Balyoz da, Beton da Tank Hasan da oldum. Sevgi kursu sivriliklerimi törpüledi. Şimdi iktidarı da muhalefeti de seviyorum" dedi. Hasan Özdemir, sevgi derslerinin kendisini nasıl değiştirdiğini ise şöyle anlatıyor: "Ben en yoğun illerden birisi olan İstanbul'da görev yapmıştım. Yoğunluğa öyle alıştım ki, 2003'te Merkez Valisi olarak emekli olduktan sonra bir an durdum. Ama beynim durmuyordu. Kurslara gidiyordum, dersler veriyordum. Olmuyordu. Entelektüel dostlarımla mutlu yaşam dersi aldım. Ardından sevgi kurslarına başladım. Hasan zaten 'Huyu güzel, iyi huylu, güzel insan' demek. Şimdi kalbimi elime almanın zamanıydı." İki çocuk ve bir torun sahibi olan Hasan Özdemir, aile bağlarının öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek, sevgi kurslarında öğrendiklerinin altını çiziyor: "Önce mutlu yaşam dersleri aldım. Bir insan zengin olursa mı, çok güzel olursa mı, çok güçlü olursa mı nasıl mutlu olur? Bunun yanıtlarını aradım. Ve mutlu olabilmek için insanlara hizmet gerektiğini öğrendim. Tabiatı korumak gerekiyordu. Diğer canlıları korumak. İnsanların içinde olmak özellikle pozitif insanların içinde olmak bu elektrikle mutlu olmak gerekiyordu. Herkesin sivrilikleri vardır. Ben de sivriliklerimi törpüledim. Ahlaken düzgün bir adamım. İnsanları severim, hizmet etmeyi de."

'YÜREĞİ ORTAYA ÇIKTI'

Özdemir' e sevgi dersleri veren İnal Aydınoğlu da, "O'nun içinde gizli kalmış çocuk kalbini ortaya çıkardık. Çocuk kalbini ortaya çıkarınca sevginin farkına vardı. Beton duvarları yıkıldı" diyor ve ekliyor: "Tertemiz, sevgi dolu köylü çocuğu Hasan Özdemir'in yüreği ortaya çıktı.

SEVGİ DERSİ ALAN VALİ, GENERAL VAR

İnal Aydınoğlu, 8 yıldır sevgi dersleri veriyor. Dersler, doğaçlama olarak işleniyor, "sevgi, gönüllülük ve hizmet" üzerine üç ana bölümden oluşuyor. Kurs haftada 2'şer saatten 8 ay sürüyor. Sevgi derslerini bitirenlere Kadıköy Halk Eğitim Merkezi tarafından 'Sevgi Sertifikası' veriliyor. Diploma töreni ise Büyük Kulüp'te yapılıyor. Kursa gelenlerin yüzde 40'ını emekli öğretmenler oluşturuyor. Sevgi dersleri alanlar arasında valililer, generaller, işadamları da var
_Sabah_