Çiçek ise “Öyle şey olur mu, iki mescit  var; orada kılabilirler diyerek, Divan arkasıdaki odaya girişlere izin verilmemesini istedi.

TBMM Genel Kurul’daki Başkanlık Divanı kürsüsünün arkasındaki divan üyelerinin “soyunma” odasının da içinde yer aldığı bölümü bazı milletvekilleri “namaz kılmak, abdest almak” için kullanmaya başlayınca şikayet konusu oldu. Konuyu divan üyelerinden öğrenen TBMM Başkanı Cemin Çiçek ise “Meclis’te iki mescit var. Gitsinler orada kılsınlar. Kürsü arkası odaya girişleri mümkün olduğunca sınırlayalım” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ingeçen pazartesi günü TBMM başkanvekillerine verdiği yemekte, divan üyelerinin daha rahat çalışabilmelerine dönük önlemler ile yeni dönem çalışma sistematiği konusu gündeme geldi. Bu konuda TBMM başkanlığının hazırladığı metin Meclis başkanvekillerinin de görüşüne sunuldu. Edinilen bilgiye göre toplantıda başkanvekillerinin en çok yakındığı konu, Başkanlık Divanı  kürsüsünün hemen ardında yer alan ve divan üyelerinin dinlenme, soyunma odası olarak kullandığı iç içe iki odadan oluşan bölümün milletvekilerince adeta “yol geçen hanına çevrilmesi” oldu. Normalde sadece divan üyeleri ve gereksinim duyulması halinde grup başkanvekilleri ile küçük toplantıların yapılabildiği bu bölümün bakanlarla görüşmek isteyen milletvekillerince sürekli işgal edilmesinin yanında bazı milletvekillerinin, başkanvekillerinin soyunma odasında namaz kıldığı, tuvalet bölümünü de abdest almak için kullanmaya başlandığı  Çiçek’e aktarıldı. Toplantıda bazı meclis başkanvekilleri, milletvekillerinin kürsüye çıkarken üzerlerini değiştirdiklerini, bazen normal giysileri ortadayken de milletvekilerinin namaz için izin istediklerini belirterek, “Vermemezlik de olmuyor. Ama bu uygulamaya son verilmesi gerekir” görüşünü ilettiler. Bu konudan haberi olmadığını belirten Çiçek ise Meclis’te biri hemen muhalefet kulisinin alt katında olmak üzere iki mescit bulunduğunu belirterek “O mescitlerde kılsınlar. Bu tür uygulamaya mümkün olduğunca izin vermeyin” önerisinde bulundu. Toplantıda çok zorunlu durumlar dışında bakan ve milletvekillerinin de bu odaları kullanmaması için siyasi partilerin grup başkanvekillerine konunun iletilmesi de kararlaştırıldı. Toplantıda Çiçek’in ayrıca Genel Kurul’da konuşma süreleri ve zaman kayıplarını da gündeme getirerek başkanvekillerine gerginlik yada tartışmalar nedeniyle verilen 10 dakikalık araların yarım saate kadar uzadığına dikkat çektiği ve verilen sürelere uyulmaası ricasında bulunduğu öğrenildi.

-CUMHURİYET-