Samsun CHP Merkez İlçe Kongresi'nde 2 grup arasında kavga çıktı. Samsun Milletvekili Suat Binici, CHP genel başkan adayı olan Samsun Milletvekili Haluk Koç'u destekleyen gruba “Çıkın buradan” diye bağırınca, iki grup birbirine girdi. Arbede sırasında, CHP Milletvekili Suat Binici, Koç'u destekleyen başkan adayı Engin Aptik'e kafa attı. Binicinin kafası Aptik'in çenesini sıyırıp göğsüne isabet etti. 5 dakika süren kavgayı diğer partililer ve güvenlik güçleri yatıştırdı.

Eski Fuar Alanı'ndaki Neco Gazinosu'nda saat 10.00'da başlayan CHP Merkez İlçe Kongresi'ne, yaklaşık 800 partili katıldı. İki adayın yarıştığı kongreye önce CHP milletvekilleri Haluk Koç ve Suat Binici de katıldı. Salona önce Suat Binici ve başkan adayı Hacıbey Akçay geldi. Ardından Merkez İlçe Başkan adayı olan ve Haluk Koç'u destekleyen Engin Aptik ile 50 kişilik grup salona girdi. Bu sırada salonda bulunan bir kısım partili, "Başbakan Haluk Koç" sloganı atıp alkışlamaya başladı. CHP Genel Başkan adayı olan Koç, kendine ayrılan bölüme doğru ilerlerken ayağa kalkan Suat Binici, bazı partililere “Çıkın buradan” diye bağırarak üzerlerine yürüdü. Bu sırada CHP Milletvekili Suat Binici, Koç yanlısı olan başkan adayı Engin Aptik'e kafa attı. Binicinin kafası Aptik'in çenesini sıyırıp göğsüne isabet etti. Bu sırada kongreyi yöneten Zonguldak Milletvekili Ali Koçal da kürsüden partilileri sakin olmaya devat etti. 5 dakika süren kavgayı diğer partililer ve güvenlik güçleri yatıştırdı. Daha sonra Koç ile Binici kürseye çıkarak tokalaştı. İkili, kongrenin demokratik bir ortamda gerçekleşmesini istedi.

Olayların yatıştırılmasından sonra kürsüye çıkan genel başkan adayı Haluk Koç, yaptığı konuşmasında, “CHP olarak sorumlarımız ve görevlerimiz var. Kime oy verirseniz verin. Birinci göreviniz CHP'yi korumaktır. Siyasete karışmak zorundasınız. Küsmeyin darılmayın. Siz olmazsanız biz bir kişi eksiğiz. Eleştireye açık olmalıyız. Bağırarak çağırarak olmaz bu iş. Sayın Binici"de dahil omak üzere 6 il başkanıyla çalıştım. Biri kalksın onlara saygısızlık yaptığımı söylesin. İlçe ilçe dolaşmaya başladık. Her yerde ilgiyle karşılanıp kucaklanıyoruz. Düşüncelerimizi anlatıyoruz. Bu değişim hareketin önünde durmak mümkün değildir. Bu CHP'nin değil sokaktaki halkın talebidir. Ben artık seçim gecelerinde gözleri yaşlı olarak CHP'lilerin yatağa girmesini istemiyorum” dedi. Koç'un konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi.

BİNİCİ'Yİ KONUŞTURMADILAR

Genel Başkan adayı Haluk Koç'tan sonra konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan milletvekili Suat Binici ise zor anlar yaşadı. Bazı partililer kürsüde konuşma yapan Binici'ye müdahale etmek istedi. Ancak diğer partililer tarafından engellendi. İki grup arasında yine kısa süreli arbade yaşandı. Konuşmasını zor şartlar altında yapmaya çalışan Suat Binici ise “Neden benim konuşmama katlanamıyorsunuz. Burada benim konuşmamı engelleyecek bir adam göremiyorum. Buraya çevre ilçelerden kendi yandaşlarını getirerek menkez ilçe delegesine baskı uygulamak isteyenler sandıkta gömülecektir. Sayın hocam, bu kadar taraftarı buraya getirmene gerek yok. Biz de senin taraftarınız” dedi.

Gergin bir ortamda devam eden kogrede 50 kişilik ekiple güvenlik tedbiri alan emniyet güçleri, salona takviye ekipler gönderdi. Kogrede kimlik kontrolü yapılarak 381 delege oy kullanmaya başladı.

İŞTE KAVGA ANININ FOTOĞRAFLARI

DHA