TBMM’de 24’üncü dönem milletvekillerinin and içmesiyle resmen başladı. Yemin törenine bağımsız milletvekilleri katılmazken, CHP’liler ise salona gelip yemin etmedi. CHP ve BDP’lilerin takındığı tutum siyasi çevrelerde, “Millet kendilerine görev verdi. Ama yemin etmeyerek milletin kendilerine verdiği görevi yerine getirmediler. Milletin vekili olamadılar. Sadece maaş alarak, sosyal imkanlardan faydalanarak vekillik olmaz” şeklinde yorumlandı. AK Parti ve MHP’liler Meclis Genel Kuruluna tam kadro katıldı. CHP’den sadece Oktay Ekşi geçici başkan sıfatı sebebiyle yemin etti.
 
GENÇLER KATİP ÜYESİ
 
12 Haziran seçimlerinden sonra oluşan yeni Meclis dün milletvekillerinin and içmesiyle 24’üncü döneme başladı. Milletvekillerinin and içtiği 24. dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanlığı görevini üstlenen CHP’li Oktay Ekşi yönetti. 
 
Genel Kurul’un açılışının ardından İstiklal Marşı okundu. Geçici başkan Ekşi’nin yemin etmesinden sonra ise Adana ilinden başlayarak alfabetik soyadı sırasına göre tek tek milletvekilleri yeminlerini etmeleri için kürsüye çağrıldı. 
 
İLK YEMİN ÖMER ÇELİK’TEN 
 
Buna göre kürsüye ilk olarak TBMM’yi boykot kararı alan bağımsız milletvekillerinden Murat Bozlak davet edildi. Ancak Bozlak Genel Kurul’a katılmadığı için alfabetik sıraya göre ikinci sırada yer alan AK Partili Ömer Çelik ile yemin töreni başladı. Yemin töreninde son il olarak anons edilen Zonguldak’tan Haberal’ın ismi okununca CHP’li sıralar uzun süre alkışladı. Daha sonra AK Partili Köksal Toptan anons edildi, bu defa da AK Partililer uzun süre alkışladı.
 
Ekşi,TBMM’de bir ilke imza atarak Genel Kurul’da oturan ancak yemin etmeyen CHP’lileri “yok” saydı. Böylece, CHP’liler salonda olmalarına rağmen tutanaklara genel kurulda yokmuş gibi geçtiler. Ekşi, daha sonra CHP’liler tarafından uyarıldı.
 
Uyarıdan sonra Ekşi, ismi okunan CHP ve bağımsızlar için “yok” ifadesini kullanmaktan vazgeçerek sessiz kaldı.