Mersin 5"inci Asliye Ceza Mahkemesi"nde yargılanmaya başlanan Bilkent Üniversitesi öğrencisi Hasan Er, duruşmaya katılmadı ve Ankara 24"üncü Asliye Ceza Mahkemesi"nce talimatla ifade verdi.

Suçu kabul etmeyen Er, "Olay sırasında aracı babam Ali Er kullanıyordu. Ben yanındaydım. Bisikletli maktul orta refüjden birden önümüze çıktı. Babam fren yapmasına rağmen önleyemedi. Kazayı ben yapmadım, suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Duruşmada ölen Gündem"in eşi 29 yaşındaki Saadet Gündem şikayetçi olmadı. Baba 76 yaşındaki Rıfat Gündem, anne 69 yaşındaki Yıldız Gündem ile ağabeyi 52 yaşındaki Tarık Gündem ise şikáyetçi oldu.

Ölen Gündem"in 8"de 6 kusurlu bulunduğunu bildiren rapora da itiraz eden aile, kaza yerinde yeniden keşif yapılmasını da talep etti. Mahkeme hakimi, olaydan sonra direksiyonda milletvekilinin değil oğlunun bulunduğunu söyleyen Jandarma Başçavuş Olcay Gözübüyük ile erler Murat Yıldız, Mahir Kaya ve Burak Altın"ın dinlenmesinden sonra keşif yapılmasına karar verip, duruşmayı erteledi. AKP Milletvekili Er hakkındaki fezleke ise TBMM Başkanlığı"na gönderilmiş, dokunulmazlığı nedeniyle yargılamaya başlanamamıştı.