Kuşadası Türk Ocağı temsilciliğinin düzenlediği toplantıda konuşan Ahmet Vefik Alp, deprem dünya riski sıralamasında İstanbul’un ikinci, İzmir ve Kuşadası’nın yedinci sırada olduğunu açıkladı.
Türkiye’de 5 milyon evin yıkılarak yeniden yapılması gerektiğinin altını çizen mimar Ahmet Vefik Alp, köpük evler, kapsül evler, depremsavar ve ekokent projeleri ile ilgili sunum yaparak, deprem riski açısından alınması gereken önlemleri ve yenilikleri anlattı.
Uzun yıllar boyunca bilimsel olarak birçok proje hazırladığını ve basında çıkan yazılar ile anlattığı yenilikçi düşüncelerinin henüz gerçekleşmediğini kaydeden Ahmet Vefik Alp, ‘Çılgın Mimar’dan Çılgın Projeler’ adıyla medyada bu konuda yer alan yazılarından örnekler vererem, Fuzuli’nin “Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok” sözlerinin bu konudaki duygularını anlattığını, yine de projelerine aralıksız devam edeceğini ifade etti.
Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Dr. Ali Alkış, Kuşadası Türk Anneler Derneği Başkanı Tülay Mutlu ile çok sayıda katılımcının izlediği konferansın sonunda ise Mimar Ahmet Vefik Alp, katılımcıların sorularını yanıtlandı.