Karaman, Mehmet Gürhan kimli-ğiyle noterde işlem yaptıran "dublör"için, “faili meçhul” dedi

Almanya"da Deniz Feneri davası sürerken VATAN büyük bir sahteciliği manşet yapmıştı. Deniz Feneri e.V davası hükümlüsü Mehmet Gürhan adına, Almanya"da tutuklu olduğu halde İstanbul 10. Noterliği"nde adına vekaletname düzenlendiği ortaya çıkmıştı. Gürhan bu vekaletnameyle Karaman"ı Türkiye"deki tüm işlemleri için vekil tayin etti. Zekeriya Karaman da sahte belgeyle Gürhan"ın Haliç Deniz Taşımacılığı ve Turizm şirketindeki hisselerini İsmail Karahan"a devretti.

Savcıya 2 saat ifade verdi

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan, bu sahtecilikle ilgili dün İstanbul Adliyesi"nde Cumhuriyet Savcısı Fehmi Tosun"a yaklaşık iki saat ifade verdi. Savcının Zekeriya Karaman"a, cezaevindeki Mehmet Gürhan"ın yerine geçerek noterden vekaletname veren kişinin kim olduğunu sorduğu öğrenildi. Karaman"ın ise, “Bu kişi faili meçhul, kimin notere götürüldüğünü bilmiyorum” diye yanıt verdiği belirtildi.

"Bayan Gürhan sıkıntıda"

Edinilen bilgilere göre Karaman, şirket merkezine gittiğinde devir sözleşmesinin hazır olduğunu belirterek, vekaletnameyi incelemediği için aynı yerde aynı gün yapıldığını fark etmediğini, sonradan fark ettiğini öne sürdü. Mehmet Gürhan"ı 1996 yılından beri tanıdığını söyleyen Karaman, Gürhan"ın tutuklanmasının ardından eşi Nurgül Gürhan mali sıkıntıya girdiği için Haliç Deniz Taşımacılık Turizm Ltd. Şti"deki hisselerinin devredilmesini istediğini iddia etti.

50 bin YTL"yi elden ödemiş

Karaman bunun üzerine şirket hissedarları arasında şirket devrinin sağlanması için araştırma yaparak hisseleri İsmail Karahan"a devrettiğini belirtti. 50 bin YTL bedeli de Gürhan"ın eşi Nurgül Gürhan"a elden ödediğini ve aralarındaki güven nedeniyle herhangi bir belge almadığını anlattı. Eyüp"te kendilerine daha yakın bir noter olmasına rağmen eskiden beri çalıştıkları İstanbul 10. Noteri"ni işyerlerine davet ettiklerini, bunun yasal olarak bir sakıncasının bulunmadığını söyleyen Karaman, noterlik işlemleri haricinde ticari bir ilişkilerinin söz konusu olmadığını ileri sürdü.

"Derneklerle ilgim yok"

Haliç Deniz Taşımacılık şirketinin Deniz Feneri eV Derneği aracılığıyla dolandırıldığı iddia edilen paraların aklanmasıyla bir ilgisi olmadığını belirten Karaman, kendisinin Almanya"daki ve Türkiye"deki Deniz Feneri dernekleriyle hiçbir zaman ilişkisi olmadığını öne sürdü. Karaman"ın, söz konusu vekaletnameyi Haliç Deniz Taşımacılık Turizm Ltd. Şti. dışında hiçbir yerde kullanmadığını söylediği öğrenildi.

NOTER İÇİN BAKANLIK İZNİ BEKLENİYOR

TÜRKİYE Noterler Birliği, sahte belgeyi hazırlayan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç hakkında disiplin soruşturması başlatmış, ayrıca savcılığa da sahtecilik suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmayı yürüten savcı Ünal Soytekin"in, Büyükkılıç"ın ifadesini aldıktan sonra dosyayı kovuşturma izni için Adalet Bakanlığı"na gönderdiği öğrenildi. Bakanlık izin verirse 10.

Noter İsmet Büyükkılıç hakkında dava açılacak.

TEŞEKKÜR ETTİ!

Yaklaşık iki saat adliyede kalan Zekeriya Karaman adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını “Teşekkür ederim. Sağ olun” diyerek yanıtsız bıraktı. Deniz Feneri e.V eski Başkanı hükümlü Mehmet Gürhan"ın ifadesinin de talimat yoluyla Almanya"dan alınacağı öğrenildi.

Vatan