Ankara Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş da Erbakan'ın 19 Ocak 2011'de kalp rahatsızlığı ve Tromboflebit hastalıkları sebebiyle hastanelerine yatırıldığını, uygulanan tüm tedavilere rağmen kalp hastalığında ilerleme yaşandığını ifade etti.

Küçükbaş, ''Neticesinde bugün sabah durumu daha da ağırlaşmıştır. Bugün sabahtan itibaren uygulanan tüm yaşam desteklerine rağmen kendilerini saat 11.40'da bütün desteklerde cevap alamayarak kaybetmiş bulunuyoruz. kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz'' diye konuştu.

Küçükbaş, gazetecilerin soruları üzerine Erbakan'ın sabah 08.50'ye kadar şuurunun yerinde olduğunu, aniden kalp ritminde bozulma olduğunu anlattı.

''Başında oldukları için saniyesinde müdahale ettiklerini, o andan itibaren şuurunun tam yerinde olmadığını, kalbin pompalamasında ciddi problemler yaşandığını'' ifade eden Küçükbaş, ''O andan itibaren herhangi bir acı, rahatsızlık hissetmediler. Tüm tedaviler saat 11.40'a kadar devam etti. Tüm yaşam fonksiyonlarını destekledik ancak maalesef bir sonuç alamadık'' dedi.

Başhekim Küçükbaş'ın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:

''Eski Başbakanımız Sayın Necmettin Erbakan 19 Ocak 2011 tarihinde kalp rahatsızlığı ve Tromboflebit sebebiyle hastanemize yatırılmış ve uygulanan tüm tedavilere rağmen kalp hastalığı ilerlemiştir. 27 Şubat 2011 Pazar günü sabahında vücut fonksiyonlarının tam desteğe alınması gerekmiş, tüm yaşam desteklerinin uygulanmasına rağmen saat 11.40'da kroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği sebebiyle vefat etmiştir.''

Bu arada Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Güven Hastanesi'ne gelerek, Erbakan'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Erbakan'ın vefatının ardından çok sayıda partili de Ankara Güven Hastanesi önüne geldi. Bazı partililerin ağladıkları görüldü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hastaneye gelerek, başsağlığı dileğinde bulundu.

AA