Seçimde, 50 milyon 189 bin 930 seçmen, 85 seçim bölgesinde 199 bin 207 sandıkta oy kullanacak.
 
- Seçime 15 siyasi parti katılacak. 
- Seçmen kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, pasaport, ehliyet vb.) oy verebilecekler.  
- Üzerinde TC kimlik numarası olmayan kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında, seçmen bilgi kağıdını veya TC kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak. 
- Engelli ve 75 yaş üstü vatandaşların, sandık kurulan binaların giriş katlarında oylarını kullanabilmeleri için de önlemler alınacak. 
- Seçimde Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van ve Kilis'in de aralarında bulunduğu 32 ilde 07.00-16.00 saatlerinde oy verilecek. Diğer illerde ise oy kullanma saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.
 
Seçimin İlkleri
-  Bu seçimde ilk kez 25 yaşındakiler de milletvekili adayı olabildi. 
- Seçimde, tahta oy sandıkları tarihe karışacak. İlk kez şeffaf sandık kullanılacak. 
- YSK, oy zarflarının boyunu büyüttü. Kanuna göre, zarflar, her seçim için ayrı renkte, eni 15 cm, boyu 21 cm oldu. 
PORTATİF KABİN KULLANILACAK
- Oy verme kabinleri de değiştirildi. Kabinler, eni 120, boyu 120, yüksekliği 180 santimetre, portatif, hafif metal profil üzerinde, bir tarafı açılıp kapanabilir ve içini göstermeyen koyu renk dayanıklı sentetik kumaşla kaplı, kolay taşınabilir ve katlanabilir olacak şekilde yaptırıldı.
- Bu seçimde ilk kez Türkçe dışındaki dillerde propagandaya hapis cezası verilmeyecek.
 
 
 
Eğlence yerleri kapalı
- Milletvekili genel seçiminin yapılacağı bugün saat 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılması yasak olacak, oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse silah taşıyamayacak ve saat 18.00'e kadar her türlü yayın organı tarafından seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.