Suriye ordusunun geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyonla dünyanın gündemine oturan Hama'dan gazetecilerin çektiği ilk görüntüler yayınlandı.

Suriye ordusunun geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyonla dünyanın gündemine oturan Hama'dan gazetecilerin çektiği ilk görüntüler yayınlandı.

"TÜRKİYE SINIRINDA OPERASYONLAR SÜRÜYOR"

Suriye ordusu, muhaliflerin kalbi olarak gösterilen Hama kentine, 8 Ağustos'ta kapsamlı bir operasyon başlattı.



Operasyonla ilgili resmi bir açıklama gelmezken, sosyal paylaşım sitelerinde ve internette Hama'dan olduğu söylenen çok sayıda video ile fotoğraf yayınlanmıştı.

Operasyonda 100 civarında insanın hayatını kaybettiği öne sürülüyor. Muhalifler ölenler arasında siviller olduğunu belirtirken, Suriye resmi yayın organları ise ölenlerin çoğunluğunun güvenlik görevlisi olduğunu söylüyor.

Suriye ordusu, dünden itibaren Hama'dan geri çekilmeye başladı. Dün kenti ziyaret eden Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, kentten ağır silahların ve tankların çekildiğini bildirmişti.

Bugün, Suriye rejimi üzerindeki uluslararası baskının artmasına neden olan Hama'ya ilk kez gazeteci kabul edildi.

İLK SOMUT ADIM

Türkiye'den yerli ve yabancı yayın kuruluşlarında çalışan 10 gazeteci, bugün Hama'ya ulaştı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, gazeteci gruba Suriye'nin Hatay Başkonsolosluğu ile Türkiye'nin Suriye Büyükelçiliği'nden görevliler eşlik ediyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Hama'yı gazetecilere açma kararı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile önceki gün Şam'da yaptığı 6.5 saatlik görüşmenin sonucunda geldi.

Türkiye, bu kararı Şam yönetimi tarafından atılan "ilk somut adım" olarak nitelendirdi.