CHP MYK Sözcüsü Mustafa Özyürek şu ana kadar CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in, Genel Başkan Deniz Baykal veya parti yönetimine yazılı ya da sözlü olarak istifasını sunmadığını, ancak karar aşamasında olduğunu söyledi.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul'da Selenium Panorama'nın yükseldiği arsanın satışında aracılık yaptığı ve karşılığında da 1 milyon 120 bin dolarlık protokol imzaladığı için eleştirilen Mehmet Sevigen tartışması CHP'yi sarstı.

CHP'Lİ VEKİLLERİN BAZILARI SEVİGEN'E İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "gereğini yapsın" derken; milletvekilleri Ali Topuz, Yaşar Ağyüz ve Atilla Kart da Mehmet Sevigen ile ilgili iddialar için "etik ihlali" olduğunu belirterek, partideki görevlerinden ayrılmasını istemişti.

Bugün de CHP Konya Milletvekili Atilla Kart bugün CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in, partideki görevlerinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'le ilgili iddiaları değerlendirdi. CHP'nin farkının bu olayda da ortaya çıktığını, ortada bir etik ihlali bulunduğunu söyleyen Kart şunları kaydetti:

"Bir etik ihlali sözkonusu. CHP bünyesindeki arkadaşlarımız, bu etik ihlali görmezden gelmediler. Çıktılar, yüreklice o düşüncelerini ifade ettiler. Bizim, AKP'den ayrılan farkımız budur. Bu etik ihlali nedeniyle süreç işleyecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sevigen partideki görevlerinden istifa etmelidir."

BAYKAL SEVİGEN'İ SAVUNMUŞTU

"İstifa etsin" diyen milletvekillerinin sayısı artarken Sevigen'e CHP Genel Başkanı Deniz Baykal sahip çıkmıştı. Önceki gün NTV'de katıldığı programda bir siyasinin ticari girişimlerini doğru bulmadığını belirten Baykal, "Bana göre doğru değil. Ama linç girişimi yapılıyor, bu da doğru değil" demişti.

Olayın yeterince netlik kazanmadığını anlatan Baykal, "Kesinlikle bir Şaban Dişli olayı değil. Dişli olayında imar değişikliği ve kredi bulma taahhüdü var. Burada AKP'li Büyükşehir Belediyesine bir talepte bulunulmuş mu, para karşılığı nüfuz kullanımı ve imar değişikliği yapıldığını söyleyecek bir kişi var mı. Kredi kullanımı ile ilgili bir taahhüt var mı?" demişti. Baykal, şöyle devam etmişti: "Ne yapılır ne yapılmaz konusu ayrı ama işin özü şu: İmar usulsüzlüğü yok, aracılık yapma yok. Yasalara göre suç teşkil edecek, yolsuzluk denilecek bir durum söz konusu değil. Arsa sahibiyle ticari bir ilişki söz konusudur. Sevigen'in de buna açık olduğu görülmüştür. 'Uygun mu' diyorsanız, hayır değildir. Üst düzey yöneticisinin böyle bir ticari ilişkiye girmesi doğru değildir, ben karşıyım."

SEVİGEN GEÇEN SALI GÜNÜ KENDİSİNİ SAVUNMUŞTU

Sevigen, iddialar üzerine Salı günü kameraların karşısına geçerek kendisini savunmuş ve "Bir kuruş yetim hakkı yemedim, alnım açık" demişti. İstifa etmeyi düşünmediğini belirten Sevigen, "Paramla iş yapayım dedim, para koymayınca ortaklık olmadı. Çok etik olmayan bir şey yok" diye konuşmuştu.

SABAH