İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nın gerçekleştireceği III. Richard, 5 - 6 – 7 – 8 - 9 Ekim akşamları saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

İstanbul- The Bridge Project kapsamında hayata geçirilen, Sam Mendes’in yönetmenliğini ve dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey’nin başrolünü üstlendiği III. Richard gösterilerinin biletleri 11 Eylül Pazar günü satışa çıkıyor.

III. Richard, İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nın yanı sıra Atina & Epidaurus Festivali, Centro Niemeyer İspanya, Hong Kong Sanat Festivali, Kay&Mc Lean Productions, ve Singapur Repertuar Tiyatrosu partnerliğinde gerçekleştiriliyor. Üç yıl boyunca
uluslararası seyirciyle buluşacak büyük ölçekli, klasik tiyatro oyunları üretmek amacıyla Old Vic, BAM ve Neal Street’in ortak yapımı olarak hayata geçirilen The Bridge Project’in sponsorluğunu Bank of America Merrill Lynch üstleniyor.

Londra'nın köklü tiyatrolarından Old Vic, Brooklyn Müzik Akademisi (BAM) ve Neal Street’in ortak yapımı olan III. Richard’ın yönetmenliğini Oscar ödüllü İngiliz yönetmen Sam Mendes üstleniyor. Kevin Spacey ve Broadway’de birçok oyunda sahne alan, bol ödüllü Amerikalı oyuncu Maureen Anderman’ın yanı sıra Haydn Gwynne, Chuk Iwuji, Gemma Jones ve Chandler Williams gibi birçok tanınmış İngiliz ve Amerikalı oyuncunun yer aldığı III. Richard, dünya prömiyerini 29 Haziran'da Londra'da yaptı.