Hudson'da Türkiye"ye dönük kanlı senaryoların tartışıldığı toplantıya katılan, Donanma Komutanlığı"nda bulunan Balyoz belgelerinde adı olan Hava Pilot Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu TSK"daki görevinden istifa etti.

Hava Pilot Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu, Gölcük Donanma Komutanlığı"na yapılan baskında bulunan Balyoz belgelerinde kendi adının da bulunması üzerine istifa etti. 2009 yılında tümgeneralliğe terfi eden ve üç yıl daha görev süresi olan Bertan Nogaylaroğlu, Genelkurmay Karargâhı"nın önemli makamlarından Dış İlişkiler ve Güvenlik İşleri Daire Başkanlığı"nı yürütüyordu.

Ağustos 2004 Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) toplantısında albaylıktan tuğgeneralliğe yükselen Nogaylaroğlu, 2008 YAŞ"ında terfi alamadı ancak görev süresi uzatıldı. 2009 YAŞ toplantısında ise tümgeneralliğe terfi etti.

Dehşet senaryoları

Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu adı ilk olarak, 2007"de Washington Büyükelçiliği Askeri Ataşesi olduğu dönemde ABD"de düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü"nün düzenlediği toplantıya katılmasıyla gündeme gelmişti. Toplantıda, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu"ya suikast, PKK"nın Beyoğlu"nda 50 kişiyi öldürmesi gibi "Dehşet Senaryoları" tartışılmıştı.

taraf