Deniz Baykal, referandumda kendisine ve yakın çalışma arkadaşlarına görev verilmemesi üzerine, yasağı TV ekranlarından delecek.

CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav"ın yayınladığı genelge ile referandumda kendisine ve yakın çalışma arkadaşlarına görev verilmemesi üzerine, yasağı TV ekranlarından delecek.

İzmir ve Antalya"da tatil yapan, ancak siyasi mesajlar vermeyi ihmal etmeyen Baykal, Ankara"ya döndü. Baykal, zaman yitirmeden kendisine yoğun olarak gelen TV kanallarına ve haber programlarına çıkma önerilerini değerlendirme kararı aldı. Ekranlara çıkmayı uygun bulan Baykal, böylece referandum ve diğer konulardaki mesajlarını doğrudan ileterek binlerce kişiye seslenme fırsatı yakalayacak,

BAYKAL-SAV KAVGASI

Kaset skandalı ve ardından yaşananlardan sonra “53 yıllık dost” olan Baykal ile Sav"ın arası Genel Sekreter"in yayınladığı genelgeyle iyice açıldı. Sav imzalı genelgede, 2007 - 2010 arasında CHP"de genel başkanlık ve genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan isimlerin referandum sürecinde oluşturulan çalışma gruplarında yer almayacağı belirtildi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise bir sorun olmadığını düşünüyor. Baykal ve partinin kıdemli eski yöneticilerinin MYK üyelerinin altında görevlendirilmesini nezaketen de doğru olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Baykal ve yakın çalışma arkadaşlarının referandumda bütün gayretleriyle çalıştığına da işaret ediyor. (GAZETEPORT)