Leman dergisi, geçen hafta kapağına taşıdığı Operada mescit tartışmasında Fehmi Koru, Salih Tuna ve Ahmet Kekeç'i operaya göndermişti. 

Operada sahnelenen oyunu izlerken acı içinde kıvranan bir şekilde çizilen köşe yazarlarından Ahmet Kekeç katıldığı bir canlı yayında kapağı eleştirmiş;Salih Tuna ise derginin genel yayın yönetmenini arayıp, operada mecsit polemiğindeki duruşunu anlatınca "yanlış olmuş" yanıtını aldığını yazmıştı. 

FEHMİ KORU SESSİZ KALMIŞTI 

Leman'ın o kapağına sessiz kalan Fehmi Koru ise Star gazetesinde Taha Kıvanç ismiyle yazdığı köşesinde Medyamızın encamı kısaca budur efendim... dedi ve olaya değindi. 

DenemeKoru köşesinde, kendisinin de tıpkı Salih Tuna gibi, resmedilen şekilde düşünmediğini ima etti ve bakın neler yazdı:

Mizah dergileri ise bir başka âlem... Birinin son sayısında hükümetin opera ve konser salonlarına mescit açacağı haberini kapak karikatürü olarak seçmişler... Tanıdığınız üç yazar en önde. “İkindiye kaç var?” diye soruyor biri, ikincisi “Ulen ne zulümmüş bu” diyor, üçüncüsü de “Ben dayanamıycam abi..”tepkisini veriyor...

Resmedilen yazarlar konuya ya hiç dokunmamışlar, ya da eleştirel yaklaşmışlar... Olsun. Önemli olan, bilinen üç yüzden hareketle bir kitleyi mizah dergisi dışında bir şey okumayanlara antipatik göstermek... Resmedilenlerden biri dayanamayıp dergiyi aramış, gerçeği anlatmış; “Yanlış oldu” demekle yetinmişler...