Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanı Ayşe Sucu"nun cuma günü görevinden alınmasının ardından dün de Sucu ile birlikte çalışan 28 kadın yönetici görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Görevini bırakan Sucu"nun yardımcısı Vildan Karabulut, Kadın Faaliyetleri Merkezi"nde basın toplantısı düzenledi. Karabulut, toplantıda TDV Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sucu"nun 25 aralıkta görevden alındığını hatırlatarak, merkezde çalışmaları bir ekip bilinci ile yaptıklarına inandıklarını, liderleriyle birlikte hiçbir çıkar beklemeden hatta zaman zaman maddi manevi katkılarda bulunan 28 kişinin görevlerinin bittiğini düşündüklerini ve TDV Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü"ne istifalarını sunduklarını söyledi.

Çağdaş ve dindar kadın

Sucu"nun görevinden alınmasını eleştiren Karabulut, “Yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler dikkate alınarak, ya bu yeni yapılanmaya onunla devam edilmesini ya da taltifen ve takdiren yeni bir göreve atanmış olmasını arzu ederdik” dedi. Karabulut, şöyle devam etti: “Sayın Ayşe Sucu her kuruma, her cemaate, her siyasi partiye aynı mesafede durarak adeta siyaset üstü bir duruş sergilemiş, çağdaş kadının da dindar olabileceğini göstermiştir.

Taraf