Sarı-lacivertli kulüp, yeni teknik direktörü Daum'un ismini ilk kez resmi siteden duyururken Alman hoca idmanda futbolculara yaptığı konuşmada, “Burası F.Bahçe. Üzerinizdeki formanın hakkını vereceksiniz” dedi.

F.Bahçe bir süredir uğraş verdiği Luis Aragones sorununu çözerken 2009-2010 sezonunu da yeni teknik direktörü Christoph Daum ile açtı. İspanyol hocanın sözleşmesini karşılıklı olarak fesh eden sarı-lacivertlilerde Daum'un ismi de ilk kez resmi sitede “Yeni teknik direktörümüz Daum” olarak duyuruldu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen idmanda ilk olarak F.Bahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman futbolcularla kısa bir tanışma toplantısı yaptı. Ardından oyuncularla tek tek tanışan Daum, “Burası F.Bahçe. Ben bu kulüpte daha önce de görev yaptım ama geriye bakmak istemiyorum, ileriye bakmalıyız. Burada hep birlikteyiz. Burası hepimizin evi. Üzerinizdeki formanın hakkını vereceksiniz. Ben yaptırdığım çalışmalarda her zaman için sizden daha fazlasını isteyeceğim. Bunu belli bir zaman sonra siz de isteyeceksiniz. İlk 2 hafta İstanbul'da çalışacağız. Daha sonra Avusturya'da kamp yapacağız” şeklinde konuştu. Daha sonra sarı-lacivertliler sahaya çıkarak Roland Koch yönetiminde 1 saat 30 dakika süren bir antrenman gerçekleştirdi. Çalışma sonunda Koch'un Türkçe “Burada Şampiyon F.Bahçe çalışıyor” dediği duyuldu.

Aykut ve yeni ekip Samandıra'da

Daum'un teknik kadrosunda bulunan Ertuğrul Karanlık (Doktor), Ayhan Tumani (Yard. Ant.), Holger Gehrke (Kaleci Ant.), Roland Koch (Fiz. Kondüsyoner) de sarı-lacivertli takımla ile ilk kez sahaya çıktı.