Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile eşi Cecilia boşandı. Sarkozy, görevi sırasında boşanan ilk Fransız cumhurbaşkanı oldu
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Cecilia Sarkozy'nin boşandıkları dün Paris'te resmen açıklandı. Sarkozy'lerin karşılıklı anlaşma yoluyla ayrıldıklarını, dün öğle saatlerinde bir bildiriyle duyuran Elysee Sarayı, daha sonra çiftin boşandığını, 'ayrılma' ile kastedilenin 'boşanma' olduğunu resmen ilan etti.
Çiftin avukatlığını üstlenen Michele Cahen, boşanma kararının 15 Ekim Pazartesi günü Nanterre Mahkemesi tarafından verildiğini bildirdi. Europe-1 Radyosu'na konuşan Cahen, boşanmanın iyi koşullarda geçtiğini belirterek, "Aralarında mal paylaşımı, nafaka veya çocuklarla ilgili en ufak bir uyuşmazlık kalsaydı iki tarafın birden avukatlığını üstlenmem mümkün olmazdı" dedi.
Boşanma kesinlik kazanmadan hukukçular, Cecilia Sarkozy'nin, kocası aleyhine 'tek taraflı' boşanma davası açma hakkı olup olmadığını tartışmaya açmıştı. Ancak Cahen, anlaşmalı boşanma yolu seçildiğinden bu sorunun ortadan kalktığını dile getirdi.
Nicolas Sarkozy, eski manken 49 yaşındaki Cecilia ile 1996 yılında evlenmişti. Çiftin, 10 yaşında bir erkek çocuğu var. Cecilia ve Nicolas Sarkozy, 2005'te kısa süreli bir ayrılık yaşamışlar, bu süre içinde Cecilia'nın Amerikalı bir halkla ilişkiler uzmanıyla aşk yaşadığı iddia edilmişti.