Grup Gündoğarken'in üyesi ünlü müzisyen Burhan Şeşen'in yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 26 yaşındaki oğlu Serhan Şeşen'in beyin ölümü gerçekleşti. Şeşen ailesinin isteğiyle yetersiz ve yanlış tedavi yaptıkları iddiasıyla geçen perşembe gününden beri tedavi gördüğü Maltepe Özel Sema Hastanesi'nden pazar akşamı Alman Hastanesi'ne nakledilen Serhan Şeşen için doktorları dün bir basın toplantısı düzenledi. Alman Hastanesi Anastezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr.Tülin Erdem ve İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikroloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dr. Tülin Erdem: Sonuç olumlu görünmüyor
Serhan Şeşen'in beyin ölümünün gerçekleştiğini ve yaşam destek ünitesinde olduğunu belirten Dr. Tülin Erdem "Serhan bize geldiğinde durumu çok vahimdi. Tüm yaşam destekleri devam ediyor ama sonuç olumlu görünmüyor. Prof. Dr. Talat Kırış beyin cerrahisi açısında takip ediyor. Serhan için tüm hekimler elbirliğiyle çaba sarf ediyor. Diğer hastaneyle ilgili süreçlerle için bir yorum yapamayız. Beyin apsesi ve beyin apsesine bağlı gelişmiş bir fıtıklaşma söz konusu... Şu anda 72 saat süre var. Fıtıklaşmanın daha ileriye gitmesiyle yaşam son bulur. Bizim hastamızda bu bulgular mevcut. Bu süre çok fazla sürmez ama aile isterse hastanın yaşamına son verebilir. Böyle bir yasal hakları var" dedi. Dr. Cengiz Uzun ise "Bizim notlarımızda bir tomografi yapıldığına dair bir şey görmedik" dedi.


Dr. Cengiz Uzun: "Organlarını alamayız"
Dr. Cengiz Uzun ise daha önce Özel Sema Hastanesi'nde tomografi yapılıp yapılmadığı hakkındaki sorusuna "Bizim notlarımızda bir tomografi yapıldığına dair bir şey görmedik" dedi. Bir gazetecinin organ bağışı konusundaki sorusu üzerine de Uzun, "Enfeksiyondan yaşamını yitiren bir hastanın organları alınmaz" şeklinde yanıt verdi.

BURHAN ŞEŞEN SEMA HASTANESİNİ SUÇLADI

Yaşam savaşı veren Serhan Şeşen"i Alman Hastanesi"ne naklettiren acılı baba Burhan Şeşen, oğluna Maltepe Özel Sema Hastanesi"nde yanlış tedavi uygulandığını iddia etti

Sema Hastanesi"nde başlangıçta yanlış müdahale yapıldığını söyleyen Şeşen, şunları söyledi:
“Beyin tomografisi çekmeden belinden su alıyorlar. Tomografi çekmedikleri için de sağ beyin apsesini göremiyorlar. Tabii omurilik suyu alınması da beyin apsesini tetikliyor. Hem yanlış tanı, hem yanlış tedavi uygulandı. 26 yaşındaki genci yaşama şansı yüzde 1 olan duruma getirdiler. Ben evlat acısıyla yaşayabilirim, ama onlar nasıl yaşayacaklar? O hastanede cinayet var, neredeyse oğlumun ölüsünü aldık.”

BAŞHEKİM: BU OLAY BU KADAR ÖNEMLİ Mİ?

Özel Sema Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İlyas Akdemir ise, dün bir basın toplantısı düzenledi. Akdemir, Serhan Şeşen"in durumunu soran gazetecilere, “Bu olay bu kadar önemli mi?” şeklinde cevap verdi. Akdemir, Şeşen"e üst solunum yolu enfeksiyonu ve menenjit şüphesi teşhisi konulduğunu ve yatırılmasını istediklerini, ama ailesinin isteği üzerine yatırılmayıp evine götürüldüğünü söyledi. Hastanın ikinci gelişinde ise menenjit teşhisi konulduğunu, daha sonra tomografi çekilince beyninde ödem oluştuğunun anlaşıldığını belirtti.