HABERİ  okuduktan sonra "Bu kadarı da olmaz canım" diyebilirsiniz.. Buz Hokeyi Federasyonu"nun resmi faaliyet takvimi dışında hayali turnuvalar düzenleyen Kamil Bayram, bunun için hayâli görevlendirmelerle, hayâli sporcu ve yönetici isimleri yazarak resmi işlemden geçirdi. 9 ayrı ülkede düzenlenmiş gibi gösterdiği turnuvalara “gerçek” harcırahlar ve masraflar yazan Bayram federasyondan 80 milyar lira tahsil etmeyi başardı.

İNANILMAZ VURGUN

BAYRAM"IN işleri tıkır tıkır yolunda giderken Buz Hokeyi Federasyonu Genel Sekreteri Elif Ekşi"nin dikkati olayın daha da büyümesine ve devletin uğradığı zararın artmasına engel oldu. Evrak kontrollerini yapan Elif Ekşi faaliyet programını da ezbere bildiği için önüne gelen evraklarda ve ödeme emirlerinde bir anormallik olduğunu hissetti ve bu inanılmaz vurgun mazarasını tüm çıplaklığıyla ortaya çıkardı. Ve Elif Ekşi"nin durumu genel müdürlük makamına aktarmasıyla da olmayan faaliyetler ve bu faliyetlerden akan paralar nihayet durdurulabildi.

GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül bu konuyla ilgilendiklerini, olayın inanılmaz ve şaşırtıcı olduğunu belirtirken ilgili şahıs hakkında soruşturma açılarak teftiş kuruluna verildiğini belirtti. Akgül"ün verdiği bilgiye göre Bayram"ın bu işlemin ardından memuriyetten atılması ve savcılığa da suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

Vatan