Söke ile Muğla’nın Milas ilçeleri arasında Bafa Gölü çevresinde karayolunda iki yıldır devam eden yol çalışmaları sırasında dinamit patlatılması, trafiğin saatlerce durmasına, kilometrelerce araç kuyruğuna neden oluyor. Patlatma çalışmalarından sonra temizlik yapılması yolun ilan edilen saatlerden çok daha fazla kapalı kalmasına neden oluyor. Haftanın üç günü yaşanan bu sıkıntı vatandaşları zorluyor.

Çalışmalar Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yapılıyor. Ancak patlatma çalışmalarından sonra temizlik yapılması yolun kapalı kaldığı saati 17.30-18.00’e kadar uzatıyor. Haftanın üç günü yaşanan bu sıkıntı da vatandaşları zorluyor. Son olarak Bafa Gölü kıyısı Pınarcık köyü mevkiinde, 30 iş makinası ve kamyon ile 80 işçinin sürdürdüğü çalışmalarda dinamit patlatılması nedeniyle yaklaşık 2 bin 500 araç Söke ve Milas yönlerinde 5 km.’ye varan kuyruk oluşturdu. Yolun kapalı kalma süresinin iki saati aşması üzerine bazı yolcuların geldikleri istikametten geri dönerken, Kazıklı-Kıyıkışlacık köy yolunu tercih ettikleri görüldü. Şehirlerarası otobüslerden ve özel otomobillerden inenler yolun açılmasını sabırla beklemeye çalıştı.

Balıkesir’den haftanın birkaç günü Milas, Bodrum ve Marmaris’e iş için seyahat etmek zorunda kaldığını belirten Marmara Ev Tekstil Ltd. Şti.’nin yöneticisi Bedirhan Bakır, "Valiliklerden yapılan uyarıları takip edip ona göre yola çıkıyoruz. Ancak her seferinde patlatmalar en az 1-2 saat uzuyor ve gereğinden fazla zaman kaybı olduğu gibi bir çok hasta ve yaşlı insanda yollarda sefil oluyor. Bu patlatma çalışmalarını taşıt trafiğinin en kalabalık olduğu öğle saatlerinde değil de araç trafiğinin en az olduğu sabah erken saatlerde yapmak mümkün değil mi? Patlatma molası isyana dönüştü. Yolların genişlemesine karşı değiliz ama bunun acısını vatandaştan çıkarmasınlar" dedi.

'VATANDAŞTAN BİRAZ SABIR BEKLİYORUZ'

Şantiye çalışanları ise Milas-Söke arasındaki yol genişletme çalışmalarının en az bir yıl daha devam edeceğini belirtti. Turizm sezonu gelmeden yaşanan bu sıkıntıları sona erdirmek istediklerinin kaydeden şantiye çalışanları, "Yol kapatmalarından birkaç gün önce kaymakamlık, valilik, emniyet, belediye, muhtarlık ve jandarma ve medya aracılığı ile gerekli duyuruları yapıyoruz. Dinamit ile patlatma işlemlerinin gece yapılması emniyet açısından mümkün değil. Patlatmaların ardından yolu açmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Ancak bölge tamamen kayalık, yolcuların ve araçların can güvenliğini tam olarak garantiye almadan yolu açmak doğru değil. Yaz aylarında yaşanan sıkıntı ve trafik kazalarının önüne geçmek için bu yolun ıslah edilmesi şarttı. Bu nedenle biraz daha sabır ve anlayış istiyoruz" dediler. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!