AYDINPOST ÖZEL HABER - Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin eski binası hakkında yıkım kararı bulunmasına rağmen halen daha bir girişimde bulunulmaması yeni bir facia mı bekleniyor sorularını gündeme getirdi.

 
 
Yaklaşık 1 yıl önce yeni binası hizmete giren Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin eski binası hakkında düzenlenen yıkım raporunun bir türlü işleme konulmaması kafalarda çeşitli soruları da beraberinde getirdi.
 
KARARI 1 YIL ÖNCE ÇIKTI
 
Yıkılması öngörülen binaya hastane yönetiminin de sürekli tadilat yapmaya çalışması, inşaat masrafına girişmesi de dikkat çeken diğer hususlar arasında sayılıyor.
 
28.11.2011 tarihinde Sağlık İl Müdürlüğü'nün Devlet Hastanesi Baştabipliği'ne eski doğum evi binasının daha önce deprem dayanımı yönünden incelenmesi neticesinde yıkılmasının gerektiği ve bu konuda da baştabipliğin bakanlıktan talepte bulunması yönünden yazışma yaptığı öğrenildi.
 
Yıkım kararı bulunan eski doğumevi binasıyla ilgili yetkililerin bugüne kadar işleri ağırdan alması konu hakkında ihmal olup olmadığını merak ettiriyor.
 
TIRPANCI: BAKANLIK'A İLETİLDİ
 
Yıkım kararı bulunan eski doğumevi binasıyla ilgili durumun Sağlık Bakanlığı'na iletildiğini ifade eden Sağlık İl Müdürü Hüsnü Tırpancı, "Konuyu Başhekimlik takip ediyor. Oranın biran önce ihaleye çıkıp yıkımını gerçekleştirmek istiyoruz. Zaten yeni binamıza taşınma işlemleri gerçekleştirildi. Ufak tefek bazı malzemelerimiz eski binada, başhekimlik onları da aldırıyor" diye konuştu.
 
 
CEVAP BEKLEYEN SORULAR
 
* Yıkım kararına rağmen bugüne kadar beklenilmesinin nedeni ne?
 
* Herhangi bir afet anında binanın verebileceği zararı niçin düşünülmüyor?
 
* Eski doğumevine, yeni bina yapıldıktan sonra bugüne kadar ne kadar masraf edildi? Niçin bu masraflara göz yumuldu?
 
89.20120404100337.jpg
90.20120404100525.jpg