ERZURUM'un Tekman İlçesi'nde yaptırılan Devlet Hastanesi'nin açılışına katılan Sağlık Bakanı Recap Akdağ, ilçe merkezi dışında olduğu için hastaneye servis isteyen bir vatandaşa, “Senin gibi provokatörleri çok gördüm” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tekman"ın ilçesi girişinde iki katlı olarak 5 milyon 200 bin lira harcamayla yaptırılan, 4 bin 925 metrekarelik alana sahip Devlet Hastanesi"nin açılış törenine katılmak için Erzurum"dan yanında AKP Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın, Vali Sami Bulut ve daire müdürleri olduğu halde uzun bir konvoyla geldi. Yaklaşık 200 kişinin hazır bulunduğu açılışta bir konuşma yapan Bakan Akdağ, geçmiş dönemlerde temeli atılan, bir çok sağlık tesisinin yarım kaldığını anımsattı. “Allah"a hamd ediyoruz. Bunu bize nasip ettiği için. Sizler bu toprakların bekçiliğini yapıyorsunuz. Biz de sizler için hizmet veriyoruz. Şu anda Tekman"daki bu hastanede 12 doktor var. Bunlardan üçü yakın köylerde hizmet veriyor” diyen Bakan Akdağ"ın sözünü bir vatandaş kesti. Adının Celalettin Kartal olduğu öğrenilen bu kişi, “Hastane Tekman"a uzak. Yaşlıların gelmesi zor. Bir servis konulursa iyi olur” dedi.
İlçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan hastane için bu öneriyi önce olumlu karşılayan Bakan Akdağ, yanındakilerle konuştuktan sonra şunları söyledi:
“Değerli kardeşim. Ben senin gibi provokatörleri çok gördüm. Senin ne olduğun belli. Şimdi kendini gösterdin sen. Değerli vatandaşlarım. İlginizi bana yönlendirin. Biz bunlara alışkınız. Biz bunların daha başkalarına da alışkınız.”
Milliyet