Yolun bozukluğu vatandaşı isyan ettirirken, vatandaş bu isyanını belki yetkililer görür diye duvarlara yazdı. Kimliği belirsiz vatandaş yol üzerinde bulunan istinat duvarına “Sayın idareci utanç yolu yapılsın” diye not düştü, ama bu notu yetkililerden gören olmadı.

Davutlar, Güzelçamlı ve Sahil Siteleri’ne hizmet eden ve özellikle yaz aylarında büyük yoğunluk yaşayan yolun köy yolu mu, turizm yolu mu olduğuna bir türlü karar verilemezken; Ağaçlı Köyü’nün içinden geçen karayolunun büyük ölçüde turizme hizmet ettiği ortada. Bölgedeki tatilcilerin Söke’ye ulaşmak için çoğunlukla tercih ettikleri yol olan Ağaçlı Köyü’nden geçen Söke-Davutlar yolunun düzeltilmesi isteniyor. Her yıl kaymaların yaşandığı yolda gerekli önlemler alınmasına rağmen bir türlü yapılamayan asfaltlama çalışmaları yolda seyreden sürücüler için çileye dönüşüyor. Bu çile özellikle kış aylarında yağışlarla birlikte daha da artıyor.
Ağaçlı Köy Muhtarı Mehmet Bilgiç yolun sorunlarını İl genel Meclisi üyelerine ve çeşitli platformlarda yetkililere sürekli taşıdığını belirterek, yıllardır bir sonucun alınamadığını söyledi. Yol kenarında bazlama, gözleme ve organik ürünler satış noktaları bulunan ağaçlı Köyü’nün ekonomik durumunu da etkileyen yol bozukluğunun bir an önce giderilmesi isteniyor.