Hükümetin Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili yaptığı yeni düzenlemenin ardından Bağ-Kur ve SSK'ya gecikmiş borcu olan ve borçlarını taksitlendirmek isteyen yüzlerce vatandaş Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve 2 gündür devam eden kuyrukta yaklaşık 42 derece sıcağın altında bekleyen vatandaşlar, işlemlerin daha hızlı yapılması ve yaşanan sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istediler.
Özellikle çevre ilçelerden gelerek taksitlendirmeden faydalanmak isteyen vatandaşlar 2 gündür sırada beklediklerini belirterek, ya sürenin uzatılmasını ya da işlemlerin daha hızlı yürütülmesi için ilgili birime personel takviyesi yapılmasını istediler. Taksitlendirmeden faydalanmak için Kuşadası'ndan geldiğini ve 2 gündür sırada beklediğini belirten vatandaşlardan Erol Karahalil, “Burada yüzlerce kişi iş yerini kapatıp taksitlendirmeden faydalanmak için bekliyor. Oysa aynı işlem bankalarda da yapılıyormuş. Günlerdir sırada bekliyoruz. Ne yapacağımız ve hangi işlemleri takip edeceğimiz konusunda kimse bilgi vermiyor” diyerek yetkililere sitem etti.
Yoğunluğun vatandaşların işlemlerini son günlere bırakmasından dolayı kaynaklandığını belirten SGK İl Müdürlüğü yetkilileri, ellerinden geleni yaptıklarını ancak yüzlerce kişinin aynı anda müracaat etmesi nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğunu belirttiler.