İl genelinde 2 bin 468 sandıkta oy kullanacak olan 706 bin 844 seçmen, hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenebilmek için çaba sarf etti. Bazı vatandaşlar da zaman zaman zor anlar yaşarken, yaşlı olmaları sebebiyle güçlükle yürüyebilen seçmenlere de yakınları yardımcı oldu. Sabahın erken saatlerinde seçim merkezlerine gelen vatandaşlar, il genel meclisi, belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve mahalle muhtarlığı için ayrı ayrı hazırlanan oy pusulalarına "Evet" mührünü bastıktan sonra, 3 ayrı zarf içerisinde ilgili sandıklara attı.
Aydınlıların büyük ilgi gösterdiği seçimlerde protokol üyeleri ve siyasilerde erken saatlerde oy kullanmayı tercih etti. Aydın Valisi Mustafa Malay, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim okulunda, Belediye Başkanı İlhami Ortekin ise Aydın Lisesi"nde oyunu kullanırken; diğer partilerin adayları da farklı okullarda oylarını kullandı.
Bu arada sabah erken saatlerden itibaren sandık başına akın eden Aydınlılar oylamaya büyük ilgi gösterdi. Zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu sandık başlarında sıra konusunda da tartışmalar yaşandı. Emniyet birimleri de oy kullanma sırasında aranan şahısları yakalamak için önlem aldı. Aydın"da oy kullanma işlemi 17.00"de sona erecek.
Bu arada; Yüksek Seçim Kurulu"ndan yapılan açıklamaya göre yerel seçimlerden Aydın il genelinde 706 bin 844 seçmen 2 bin 468 sandıkta oy kullanacak. En fazla seçmen 169 bin 988 ile Aydın merkezde yer alırken, en az seçmen 9 bin 140 ile Buharkent ilçesinde yer alıyor. Aydın merkezde toplam 568 sandıkta oy kullanılacakken yine en az sandık sayısı 33"da yine Buharkent ilçesinde bulunuyor.