Edinilen bilgiye göre, dün merkez Yüreğir ilçesine bağlı Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 3 yıl önce halı yıkamacılığı yapan Müjdat Canlı (29), iş yerinin önünde uyuşturucu satan Cemil Yıldız (36) ile uyuşturucu satmaması konusunda tartıştı. Ancak buna rağmen Yıldız uyuşturucu satmaya devam etti.

Yıldız bir süre sonra uyuşturucu ticareti yapmak ve adam yaralamak suçlarından cezaevine girdi. Bu sürede Canlı, mahallede biraz rahatladı. Ancak Yıldız 3. yargı paketi kapsamında Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanarak serbest bırakıldı. 1 ay önce serbest kalan Yıldız, Müjdat Canlı'yı rahatsız etmeye başladı. Yıldız ve yakınları ile Canlı'ya baskı yaparak Adana Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzu ihalesine girip aldıktan sonra kendilerine vermeleri için baskı yaptı. Ancak Canlı bunu kabul etmedi. Bu nedenle ikili arasındaki husumet iyice büyüdü.

Dün sabah da baskıdan bıkan Canlı, polis merkezine imza verdikten sonra evinin önündeki sokakta oturan Yıldız'ın yanına giderek konuşmak istedi. Anak Yıldız, Müjdat Canlı'nın kafasına silah dayayarak öldürmek istedi. Yıldız silahını bir kez ateşledi ancak tutukluk yaptığı için sıkamadı. Bu arada sinirlenip şoka giren Canlı belindeki silahı çıkartıp Yıldız'ın kafasına iki el ateş edip olay yerinden kaçtı. Yıldız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken polis yaptığı araştırmada Yıldız'ın olay anında silah çektiğini doğruladı. Öğleden sonra ise polis Canlı'yı saklandığı evde yakalayıp gözaltına aldı. Zanlı Cemil Yıldız'ı işyerinin önünde uyuşturucu sattığı için başlayan husumetten dolayı öldürdüğünü kabul etti.

Zanlı emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk öncesi sağlık raporu için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen zanlı, basın mensuplarına, "Vatana millete hayırlı olmayan bir insandı. Pişman değilim. Benim iş yerimin önünde uyuşturucu satıyordu" dedi.

Canlı, Cemil Yıldız'ın olay günü kendi kafasına silah dayadığını tutukluk yaptığı için sıkamadığını kendisinin de şoka girerek onu öldürdüğünü söyledi. Zanlı daha sonra adliyeye götürüldü.

Cemil Yıldız'ın hırsızlık, adam yaralama, uyuşturucu ticaretinden çok sayıda suç kaydı bulunduğu öğrenildi.