16 Nisan’daki referandum seçim sonuçlarını değerlendiren Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, “AKP Türkiye’yi bir referandum savaşına sokarak ülkeyi bölmüştür ve sandıkta da oylarını kaybederek cevabını almıştır. Bu seçimin bir diğer kaybedeni Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Devlet Bahçelidir. Ülkücü vatanseverlerin ezici bir çoğunluğu bu anayasa değişiklik teklifine hayır diyerek Devlet Bahçeli’yi tercih etmemiştir” diye konuştu.

Albayrak, referandum öncesi Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında "herkese duyuruyorum Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşları ile Recep Tayyip Erdoğan arasında seçim yapacaksak sayın Erdoğan diyorum" şeklinde açıklamasına değindi. Albayrak, “Görüyoruz ki ülkücü vatanseverlerin tercihi Bahçeli değil Doğu Perinçek olmuştur. vatanseverlerin ezici çoğunluğu bu değişikliğe hayır demiştir. Şimdi AKP’nin yanında ülkücülerden bir tek Devlet Bahçeli kalmıştır. Onun da ne zaman ‘’Brütüslük’’ yapacağı merak konusudur” dedi.

Referandumda Ak Parti’nin tabanında ciddi oy kayıpları yaşadığını belirten Albayrak "Türkiye’nin en büyük üç şehiri olan İstanbul, Ankara ve İzmir Hayır demiştir. Bu durum AKP için ciddi bir uyarıdır. AKP teröre ve ekonomik krize karşı birleştirici bir tutum almadığı müddetçe kaybetmeye mahkumdur” dedi.

Aydın’daki referandum sonuçlarını değerlendiren Albayrak, “Efeler diyarı Aydın ise geleneği bozmamıştır. Aydın, AKP’nin üstünü bir kez daha çizmiştir. Aynı zamanda 1 Kasım seçimlerine göre hem AKP hem de MHP ciddi oy kaybına uğramıştır. İlimize yapılan yatırımların yetersizliği, tarımdaki sorunlar, istihdam açığı bunun en önemli nedenlerindendir” dedi.

Öte yandan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve beraberindeki bir grup partili, YSK'ya gelerek, referandumun iptali için başvuruda bulundu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA