Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Mustafa Birincioğlu, üniversite olarak öncelikli görevlerinin, ihtiyaç duyan sektörlere vasıflı teknik eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Birincioğlu, AA muhabirine, tarım, turizm ve enerjinin, Aydın ve çevre iller olan Denizli ve Muğla için gelişmede değerlendirilmesi gereken stratejik sektörler olduğunu belirtti.
Bölgede bu üç ili kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) sürdüreceği faaliyetler ve destekleyeceği projelerin de öncelikli alanlar olacağına işaret eden Prof. Dr. Birincioğlu, bu alanlarda 25-30 yılı kapsayacak projeler üretilip ajansa sunulması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Birincioğlu, kendilerinin de üniversite olarak bu alanlarda ihtiyaç duyulacak vasıflı teknik eleman ihtiyacını karşılamak gibi bir sorumlulukları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Bugün ADÜ'de özellikle meslek yüksekokullarında öğrenim gören çocuklarımızın yüzde 70'i bu yöremizin çocuklarıdır ve geri kalan yüzde 30'u dışardan yani diğer bölgelerden gelen çocuklarımızdır.
Aydın'a baktığımızda seracılık konusunda 4-5 yıl sonra önemli bir gelişme katedecektir. Bu konuda yoğun çalışmalar var. Yüksekokullardan mezun olan çocuklarımızın büyük bir kısmı bu sektörlerde çalışacaktır ve diğer sektörlerimiz de aynı şekilde gelişmesi durumunda çocuklarımıza istihdam alanları oluşacaktır. Bizim üniversite olarak, vasıflı teknik eleman yetiştirmek birinci görevimizdir ve bunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz.''