TOKİ"nin Seyrantepe Spor Kompleksi"ni yaptırmak için açtığı “iç ihale”ye davet ettiği 11 firmadan 7"si ihale dosyası aldı; bunlardan 5"i tekliflerini dün sundu.


Toplu Konut İdaresi"nin Ankara Bilkent"teki merkezinde yapılan ihalede en düşük teklifi 198 milyon 950 bin lira ile Varyap Varlıbaşlar Yapı-Uzunlar İnşaat İş Ortaklığı verdi. Yani, Varyap-uzunlar ortaklığı, “Biz bu stadı 198 milyon TL"ye yaparız” dedi.
En yüksek teklif ise 298 milyon 502 bin TL ile Makyol İnşaat-Alsim Alarko İş Ortaklığı"ndan geldi. Diğer teklifler ise şöyle: Afa Prefabrik Beton-OG İş Ortaklığı: 247 milyon lira, Kalyon İnşaat-ÖZKA İnşaat İş Ortaklığı: 238 milyon 743 bin lira, EMAY İnşaat: 264 milyon lira.
Seyrantepe arazisine yapılacak 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipteki stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatının ikmal işi için; inşaatçı Ali Ağaoğlu, Hürriyet"e “Yaklaşık 100-120 milyon dolara yapılabilir” demişti. İç ihalede bugün firmalarla pazarlığa oturacak TOKİ, nihai tekliflerin daha düşük olmasını bekliyor.HÜRRİYET