İngiltere Kraliçesi Elizabeth"in ortanca oğlu Prens Andrew ile evlendikten sonra York Düşesi unvanını alan Sarah Ferguson, İngiliz ITN televizyonunda yayınlanacak “ITN"s Tonight” programı için gizlice Türkiye"ye geldi. Kanaldan yapılan açıklamaya göre Ferguson, kılık değiştirerek engelli çocukların kaldığı devlet yurtlarına girdi. Gizli kamera ile yurtlardaki durumu tespit etti. Düşes"in yurtlarda edindiği izlenimleri, çocukların karşılaştığı kötü muameleri ve yurtların bakımsız durumunu ekrana yansıtacağı öğrenildi. Kızı Prenses Eugene"in eşlik ettiği Ferguson"un gittiği yurtlar arasında “Türkiye"nin en kötü çocuk yurdu” olarak tanımlanan bir yurdun da olduğu belirtildi. Program 6 Kasım"da ekrana gelecek.

Romanya"ya da gitti

Programın ikinci bölümünde ise bu kez büyük kızı Prenses Beatrice ile Romanya"ya giden Ferguson, yine kılık değiştirerek bu ülkede de çocuk yuvalarını denetledi. Programın yayınlanmasından önce bir açıklama yapan York Düşesi Sarah Ferguson “Herkes basının "görkemli, ihtişamlı" olarak gösterdiği çocuklar için yardım toplanan Hollywood partilerine katılmak için birbirleriyle yarışıyor. Bu da çok önemli bir iş. Ancak yine de Romanya"da bir çocuk kendisine yardım edilmesini bekliyor” dedi.

İNGİLİZ TAHTININ VARİSLERİ

York Düşesi Sarah Ferguson (48) ile eski eşi Prens Andrew"un Beatrice (20) ve Euguene (18) adında iki kızı bulunuyor. Prens Andrew, İngiliz tahtının 4"üncü sıradaki varisi. Kızları ise, beşinci ve altıncı sırada.
VATAN