Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Muyesir bölgesine uzun zamandır varil bombasıyla saldırmasının ardından bölgenin harabeye döndü.

Halep'teki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Muyesir bölgesinde her gün ondan fazla varil bombasıyla saldırması sonucunda bölgenin harabeye döndüğünü söyledi.

Söz konusu bölgeye 500 kilogram TNT patlayıcılarıyla dolu varil bombasıyla düzenlenen saldırılarda 4-5 katlı binaların yerle bir olduğunu ifade eden Sultan, "Varil bombaların yerleşim yerleri dışında düştüğü yerlerde derin çukurlar açıyor. Fakat yerleşim yerlerine düştüğünde binaları olduğu gibi yıkıp yerler bir ediyor" dedi.

Yıkılan binaların enkazında sivil savunma ekiplerinin iş makineleri yardımıyla ölü ve yaralıların çıkartıldığını belirten Sultan, "Sivil savunma ekiplerinin kısıtlı imkanları ve özverili çalışması sonucunda yaralılar enkaz altında çıkartılıyor. Yaralılar ambulanslarla sahra hastanelerine taşınıyor. Rejimin hava saldırılarında yakınlarını kaybedenler ise üzüntüden yıkılan enkazlarda yığılıp kalıyor. Öyle zamanlar oluyor ki enkaz bölgesinde insanlar şaşkınlıklarında ne yapacaklarını bilmiyor" diye konuştu.

Rejimin bölgeye hava saldırıları başlatmadan önce Muyesir'de 150 bin kişinin yaşandığından söz eden Sultan, rejimin saldırılarının başlamasının ardından ancak bölgede 200'e yakın ailenin kaldığını kaydetti.

Bölgede elektrik ve iletişimin kesik olduğunu, halkın içme suyu ihtiyacını bölgedeki kuyulardan temin etmeye çalıştığını belirten Sultan, "Muhaliflerin denetimindeki bölgelerde rejimin her gün varil bombasıyla saldırmasından dolayı hayat her gün zorlaşıyor" ifadelerini kullandı.

Orduya bağlı savaş uçaklarıyla helikopterlerin Halep ve çevresinde yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelerin hergün onlarca defa rejimin saldırılarına maruz kaldığını vurgulan Sultan, Şam yönetimine bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin elinde olan halkın yoğun bulunduğu pazar ve çarşıları bombaladığını söyledi.