AYDINPOST HABER SERVİSİ - Vardar Pastanesi davasında 4 sanık hakkında 2 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. 2013 Eylül ayında meydana gelen olayda, Sebahattin Özdemir’in satın aldığı su böreğinden yiyen kız kardeşi Nebahat Erdem, kızı Eda Erdem ve oğlu Mehmet Erdem ile Şükrü Anıl Özdemir, Esma Özdemir, Seda Özdemir, Zehra Özdemir bir süre sonra rahatsızlanmıştı.

Ertesi gün tekrar rahatsızlanan Erdem ailesi Aydın Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Su böreğinden yediği öğrenilen Nebahat Erdem hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Pastaneden su böreği yediği öğrenilen 40 kişi daha rahatsızlanarak hastaneye akın etmişti.

MAHKEME SONUÇLANDI

1 kişinin öldüğü 40 kişinin de rahatsızlandığı olayla ilgili olarak Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada sona erdi.

Mahkeme, sanıklar Fikret Zorlu, Ethem Zorlu, Özgür Demiray, Güven Kavadar'ın, Taksirle 1 kişinin ölümüne, birden çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olmak suçundan, TCK’nın 85/2’nci maddesi gereğince 3’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanıklara iyi hal indirimi uyguladı ve cezayı 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına düşürdü.

Öte yandan 4 sanık için pasta ve börek imalatı sanatından 1 yıl men cezası da hükme bağlandı.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA İNDİR