Van'da meydana gelen 7.2'lik deprem sonrası, "Şimdi tam sırası, tam zamanı!" diyen yüzlerce sanatçı, gönüllü ve kurum; 30 Ekim 2011, Pazar günü 10:00-00:00 saatleri arasında Maçka Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek "VAN İÇİN ROCK!" toplu konserinde koşulsuz olarak, ücret almadan bir araya geliyor. 
 
Fotoğrafçı Mehmet Turgut da; tüm geliri Türk Kızılayı vasıtasıyla "sadece" Van'daki depremzedeler için kullanılacak bu organizasyona objektifiyle destek oluyor. "Van İçin Mehmet Turgut'a Fotoğraf Çektir" sloganıyla yola çıkan sanatçının, "VAN İÇİN ROCK!" konserinde gerçekleştireceği çekimler için Maçka Küçükçiftlik Park'ta küçük bir "Mehmet Turgut Stüdyosu" kuruluyor. 
 
Dileyen katılımcılar, 40 TL karşılığında Mehmet Turgut'a fotoğraf çektirirken, bir yandan da Van'a destek olacaklar., Çekilen tüm fotoğraflar, çekim ertesinde mail yolu ile katılımcılara iletilirken; çekimlerden elde edilecek tüm gelir, konser organizasyonu tarafından, Türk Kızılayı aracılığıyla Van'a gönderilecek. 
 
DreamTV'den canlı yayınlanacak "VAN İÇİN ROCK!" konserini televizyon başından takip edecek olanlar ise, SMS yolu ile kampanyaya destek verebilecekler. 40 kadar sanatçı ve grubun sahne alacağı, Mehmet Turgut'un objektifiyle destek olacağı konserin biletleri Biletix'ten temin edilebilir. (www.hippikiz.com)