Van'da Cumhuriyet Caddesi'nde DTP il binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi, bu sabah nevruz ateşi yaktı. DTP milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer'in de parti binasında bulunduğu gösteriler sırasında, polis slogan atan kalabalığa müdahale edince olaylar çıktı. Kentte gösteriler öncesinde ara sokaklardaki bazı dükanların da kapalı olduğu görüldü.

HAKKARİ'DE KEPENKLER KAPALI

Hakkari'de de izinsiz nevruz gösterisi nedeniyle Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önünde toplanmalar başladı. Kentte dükanların büyük oranda kapalı olduğu bildirildi.

Polisten sapanlı müdahale

ANTALYA'da nevruz kutlamaları sırasında araç lastiği yakarak yolları kapatan gruba polis müdahale etti. Taşların havada uçuştuğu olayda polis göstericileri sapan ve biber gazıyla dağıttı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nin Yenihal bölgesindeki hizmet binası çevresinde dün akşam saatlerinde otomobil lastiği yakarak yolları kapatan çoğu çocuk ve genç an yaklaşık 200 kişilik grup, polisin uyarılarına aldırış etmeden sloganlar attı. Bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan gruba, polis panzerlerle müdahale etti. Önceden hazırlandığı tahmin edilen taşlarla polise karşılık veren grup, biber gazı ve basınçlı suyla dağıtılmaya çalışıldı. Olay sırasında bazı işyerlerinin camları kırıldı. Çevik Kuvvet polislerinin sapanla karşılık verdiği göstericiler bir süre sonra dağıldı.